Brev

jeg sprøjter!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Tusind tak for dit brev. Hvor er det bare godt, at du skriver til Brevkassen for at få hjælp. Jeg er ked af at læse, at din kæreste har reageret sådan overfor dig. Det kan jeg godt forstå har gjort dig ked af det – specielt når det, som du har oplevet, er noget, der er helt ude af dine hænder. Det lyder nemlig som om, at du har haft det, som man kalder en sprøjteorgasme. Altså det, at man kommer til at sprøjte i forbindelse med, at man 'kommer' eller får en orgasme under seksuelt samvær.

Det er ikke alle kvinder, der oplever det – men det er altså heller ikke helt unormalt. Man kender ikke helt mekanismen bag og ved derfor heller ikke, hvor væsken kommer fra. Der findes faktisk flere forskellige teorier på området. Nogle mener, at det stammer fra en masse små kirtler, som vi har omkring urinrøret. Andre mener, at det er urin.

Der er faktisk lige for nylig publiceret et studie, der påstår det sidstnævnte – og måske din kæreste har hørt om dette, siden at han reagerede så kraftigt. Måske har han simpelthen bare ikke vidst, at det kan kvinder altså også. Det er rigtig ærgerligt for mange fyre har nemlig en tendens til modsat at blive lidt stolte, hvis de kan tilfredsstille deres partner så godt, at hun opnår en sprøjteorgasme.

Det er altså også tarveligt, at han har opført sig sådan overfor dig lige siden. Som jeg startede med at sige, så er det jo helt ude af dine hænder, og det er ikke noget, som du kan kontrollere. Jeg tænker, at det måske kunne være rigtig godt for dig at få snakket det hele igennem med ham. Måske I sammen kunne søge lidt nærmere information om det og på den måde få afklaret, at det bestemt ikke var med vilje – men at det tværtimod skete fordi, at han gjorde noget, der var rigtig godt for dig.

I kunne også overveje at bestille en tid hos lægen, der jo ved meget mere omkring alt sådan noget. Måske lægen vil kunne hjælpe dig med at overbevise ham om, at du ikke fortjener bebrejdelsen. Hvad tænker du mon om det? Kunne det ikke være meget rart at få snakket med ham og få redt trådene ud?

Jeg håber, at du kan bruge mine tanker og mit svar til at komme videre. Hvis du har brug for at snakke mere omkring det hele eller gerne vil have flere råd, så er du altid velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen på 116 111 eller kontakte os via Børnechatten eller SMS. Det er gratis, og du kan være helt anonym. 

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat