Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg mangler noget socialt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Hvor er det godt at høre, at du er god til at få venner. Det er et rigtig godt udgangspunkt, når man som dig gerne vil have mere socialt sammen med andre. Du fortæller, at din gode ven skal på efterskole, og I derfor ikke kommer til at se hinanden det næste år. Måske kan I skype mens han er på efterskole og de weekender, hvor han også kan besøge dig til at holde kontakte. Og måske du endda kan se året som oplagt til at få nogle flere gode venner og måske kan du lære nogle af de venner han får at kende.

Jeg tænker, at det måske kunne være en god idé for dig at finde en fritidsaktivitet, hvor du kommer ud og møder nogen. Der findes stadig mange aktiviteter, som ikke behøver være så fysisk hårde som håndbold. Du kan måske høre dine forældre ad, om de vil hjælpe dig med at søge på, hvad der findes af tilbud, hvor du bor. Måske er det interesser som at lære at spille et instrument, spille skak eller andre ting, der ikke er så voldsomme kontaktsport. Jeg tænker et rigtig godt udgangspunkt kan være at tage fat i, hvad du godt kan lide at lave, hvad du interesserer dig for. Det kunne måske også være en mulighed at spørge nogle af dem fra dit gamle håndboldhold, om de har lyst til at ses i fritiden? Hvis det er et problem at mødes fysisk grundet imundefekten, så forgår der jo rigtig meget socialt via skype, facebook, insta, snap og mobil. Eller også kan holdet måske instrueres i de ting, der skal til for at I mødes hos dig. Jeg ved ikke præcist, hvor meget du skal beskyttes mod infektioner, men hvis man fortæller venner og veninder om de forbehold der er, så tror jeg godt, at de vil respektere det og komme på besøg eller få besøg af dig.

Du nævner, at du tænker meget på piger og det at være kærester. Det er noget, der er helt normalt at tænke meget på for mange i din alder. Og igen tænker jeg det kunne være en rigtig god idé at starte til en fritidsaktivitet. Her kan både være piger og drenge. Måske kan du af og til være i en fritidsklub? Dette kunne også være en mulighed for at møde både piger og drenge.

Jeg ved, der også er foreninger for børn og unge med imundefekter og de har også nogle arrangementer, hvor man kan mødes. Man kan også bruge foreningen til at få viden om, hvordan andre takler sygdommen og stadig har mulighed for at have venskaber og kæreste/r. Måske vil det være en idé at kigge efter?

Jeg håber du kunne bruge mit svar og at du kommer ud og møder nogle flere venner.

Alt det bedste fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat