Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kender ikke migselv længere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Det lyder dejligt at du har fået en kæreste og at I har det sjovt sammen.

Nogen gange sker der ting inden i en, som man blot kan føle, men ikke er i stand sætte ord på. Jeg tror det er noget mange af os oplever. Men selvom man ikke kan sætte ord på det, er det stadigvæk helt okay at føle det man føler.

Det er svært at svare på om du er aseksuel. Jeg kan godt forstå du gerne vil finde en grund til hvorfor du har det som du har det. Men måske er det mindre vigtigt om du er aseksuel eller ej. Det vigtige er, at du er i stand til at mærke hvad der føles rigtigt og ikke-rigtigt for dig og at du reagerer på det.

Lige nu føles din kærestes berøringer private steder ikke rart. Den følelse er ligeså vigtig som de gode følelser du har omkring at I har det sjovt sammen. Derfor tror jeg en ide kunne være at tale med din kæreste om hvordan du har det. Måske starte med at sige til ham hvordan du har det med ham. Altså fremhæve de gode ting. Efter det, så fortælle at der sker noget indeni dig når det kommer til det seksuelle. Fortælle at du har svært ved at sætte ord på det. Vær ikke bange for du ikke ved hvad du skal sige. Måske kommer det af sig selv når du sidder i samtalen med din kæreste. Tit kommer det til en når man står i situationen.

Jeg kan godt forstå du ikke har lyst til at såre din kærestes følelser. Men det tror jeg heller ikke du gør. Når man åbner sig overfor et andet menneske er det med til at skabe tillid og samhørighed. Så måske du ikke sårer ham ved at fortælle hvordan du har det. Jeg håber din tillidsfuldhed derimod er med til at styrke jeres forhold…

 De bedste hilsner Børnetelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat