Brev

Jeg kan ikke komme over mig breakup

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Det gør rigtig ondt at få sit hjerte knust. Jeg kan godt forstå, at du har svært ved at finde hoved og hale i dine tanker og følelser. Det er helt normalt efter ens kæreste har slået op med en.

Det kan godt tage tid at komme videre. Selvom en uge kan føles meeget lang, når man har det som dig, så kan det desværre godt tage lidt længere tid.

Selvom det kan lyde rigtig hårdt, så er det også en god ting. For det betyder, at det hele vil føles nemmere med tiden. Det kan bare godt være svært at tro på, når det hele gør ondt og tankerne flyver rundt i hovedet.

Det kan være svært at finde mening i hvorfor han har gjort som han har gjort. Især når i nu havde det godt sammen. Derfor kan jeg godt forstå, at du har lyst til at få snakket ordenligt ud med ham. Det korte svar er nok, at følelser ændrer sig. Man kan godt synes noget føles rigtigt den ene uge og ændre mening. Det gør det ikke nødvendigvis nemmere at tænke sådan lige nu. Men det kan give lidt mere mening end hvis man sidder tilbage og ikke forstår hvad der skete.

Det betyder også, at du ikke har gjort noget forkert. Det er ikke din skyld, at jeres forhold ikke gik. Selvom du har haft nogle ting med dig fra dit tidligere forhold. Det er nemlig helt normalt at man kan komme til at trække gamle ting med ind i et nyt forhold. Det kan forstyrre rigtig meget, at man fx ikke har tillid til sin nye kæreste, at man ikke lige kan slippe de bekymringer man har fået i et tidligere forhold. Det kan være godt at øve sig på, så en tidligere kæreste ikke fylder for meget i det nye forhold. Det kan være svært at komme sig over et såret hjerte, men det kan lade sig gøre over tid og være bevidst om, at man skal være opmærksom på det.

 

Brug tid sammen med dine skønne veninder og familie, og vær god ved dig selv med mennesker, som du holder af.

 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat