Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har brug for hjælp og støtte!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Tak for dit meget fine brev. Du er dygtig til beskrive dine følelser, og det er tydeligt for mig, at du er utrolig glad for din kæreste. Jeg er ked af at høre, at I har forskellige ønsker til jeres forhold for tiden. Når jeg læser dit brev, bliver jeg så nysgerrig på, hvorfor din kæreste ønsker denne pause. Er det på grund af jeres skænderier, eller er der sket noget, siden han har brug for, at I er lidt hver for sig?

I et forhold kan det være ganske sundt og naturligt at holde en pause fra hinanden. I har været sammen i et år, hvilket for mange 15-årige, er lang tid. Det svære er naturligvis, at I ikke er helt enige om denne pause. Fordi du holder af din kæreste, er du nødt til at respektere hans ønske - samtidig skal han selvfølgelig også forstå, at du ikke bare kan lukke ned for dine følelser.

Det er rigtig godt, at I har fået talt med hinanden om, hvad I forstår ved at holde en pause. Jeg ved, at det kan være rigtig svært, men jeg tror det er vigtigt at overholde de ”regler”, I har lavet. Så selvom det kan være forfærdeligt svært, tror jeg for eksempel, at det er vigtigt ikke at skrive til ham eller bede om et kram. Jeg ved, det er hårdt, men du beskriver selv, at han kan virke lidt irriteret. Jeg tror, du kan risikere at skubbe ham længere væk, hvis du ikke giver ham den luft, han beder om. Når det er sagt, synes jeg, at det er vigtigt at du får sagt til ham, at hvis han bliver klogere på jeres forhold, så er det vigtigt for dig at vide, hvor I står. Du skal ikke gå og vente på én, som måske ved, at I ikke kommer til at blive rigtig kærester igen. Så skylder han dig at være ærlig. Så du også kan komme videre med dit liv.

Her til sidst vil jeg blot skrive, at det kan være hårdt at miste en kæreste, men på mange måder er det lige så hårdt at gå og vente og ikke vide om det er slut, eller om I finder sammen igen.Så i denne periode skal du sørge for at passe på dig selv. Vær sammen med nogle mennesker, som forstår, at det er vanskeligt for dig for tiden. Tal med dine forældre - de kan sikkert godt huske, hvor svært det er at have kærestesorg. Vær god ved dig selv og giv dig selv plads til selvforkælelse og tid. Det kan for eksempel være, at du laver en hyggelig tøseaften med en veninde, en tur i byen eller måske har du mere behov for at være lidt alene og få skrevet dine tanker ned i en dagbog, få dyrket noget motion eller noget helt tredje. 

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat