Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hader mit liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 16 år

Selvfølgelig vil vi tage dit problem og førelser seriøst. 

Det må have været hårdt for dig at være i. Det er længe, du har gået og følt en masse dårlige ting om dig selv og har måske er det  blevet forstærket af dine forældres reaktioner. Tit ved forældre ikke, hvad de skal stille op med de voldsomme følelser som deres unge har, og så kommer de til at sige dumme ting uden helt at ville, men mest fordi de ikke ved bedre i situationen. Måske ville det være en idé at få dem i tale igen, og få talt om, hvordan du går og jar det med de reaktioner og ting, som de har givet udtryk for. Måake kan du sige, at du har brug for deres hjælp til at få det godt igen?

Man kan ikke altid selv styre, hvem man bliver forelsket i. Det er ikke spor mærkeligt, at du er blevet glad for din brors ven, for ham kender du lidt, og det er trygt og rart. Men øv, at du har følelsen af, at han kun har brugt dig til at få sex,. Og øv at han ikke har passet bedre på dig og dine følelser. Jeg bliver nødt til at sige højt, at der er IKKE noget galt med dig, og det som du har gjort. At være forelsket og samtidig mærke efter, hvad der er mest rigtigt for en, kræver øvelse.

Nu er det tid til at du tænker og snakker pænt til dig selv og øve dig i at se på dig selv som god nok - fordi du er god nok! Du har gjort det bedste du kunne i de ting, du har været ud i! Det er hårdt at være så alene med de tanker, du har haft i så lang tid. Det er meget forståeligt, at når man møder nogen, der ikke kan anerkende, de følelser vi har og måske hjælpe en videre, så kommer man til at tro, den er helt gal med en selv på alle måder.

Jeg tænker, at du skal have lidt hjælp til at få brudt med de dårlige tanker og følelser om dig selv og få troen tilbage på, at du er god nok. Kender du en god voksen, som du har tillid til? Det kan være en lærer, en sundhedsplejerske på skolen, en venindes mor eller måske en helt anden. En der sammen med dig kan lægge en plan for, hvordan du kan få vendt dine tanker. Måske kan din læge også hjælpe dig! I nogle lægepraksisser er der terapeuter og psykologer, hvis ikke kan din læge hjælpe med at finde en til dig. Du kan også kontakte ungerådgivningen i din kommune, der skal være mulighed for at anonym og gratis rådgivning. Det kan du se inde på din kommunes hjemmeside.

Har du mon snakket med en veninde om dine tanker…. Jeg ved godt, at det kan lyde fjollet, men det hjælper at få sine tanker ud af hovedet. Måske har din veninde oplevet noget der minder om, og hun kan have nogle gode råd! Eller støtte dig i, at du er god nok og hjælpe dig med at komme igennem de svære tanker.

Til sidst kan det være, at du kan have glæde af at læse om andre, der har det som dig på https://www.bornetelefonen.dk/tema/forelskelse

Hvis det hele er for uoverskueligt for dig lige nu, kan du også starte med at ringe ind til os på BørneTelefonen 116 111, vi sidder klar til at lytte og hjælpe.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat