Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hader min bedste veninde’s kæreste!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 16 år,

Det er altid lidt svært, når ens bedste veninde får en kæreste. Og specielt hvis man ikke kan lide ham kæresten.

Det er som regel rigtig svært at tale om, fordi veninden jo er glad for ham. Din veninde vil nok også blive ked af det og måske sur, hvis du siger til hende, at du ikke kan lide ham.
I stedet kan du måske spørger hende, hvorfor hun kan lide ham. Det kan være, at hun ser nogle ting, som du slet ikke ser.
Når I har talt sammen, kan du prøve at se, om du måske også kan finde de sider i ham.

Jeg kommer også til at tænke på, hvordan din veninde er, når hun er sammen med ham. Ændrer hun sig meget, eller er hun sig selv og virker glad? Hvis hun er det, er du desværre nok nødt til at prøve at acceptere ham.

Hvis du synes, hun er anderledes og ikke virker glad, kan du prøve at sige det til hende. Du kan f.eks. sige, at du har lagt mærke til, at hun er mere stille og usikker, når han er der, og hvordan det kan være. Måske kan det få hende til selv at tænke over deres forhold.

Du skriver, at din veninde også er flyttet til en anden by og en anden skole. Jeg tænker, at du må savne din veninde helt vildt så. Det er så underligt, når man er vant til at se hinanden hver dag. Derfor kommer jeg til at tænke på, om det også kan have noget med det at gøre? At det måske er ekstra hårdt, fordi du i forvejen ikke ser hende ligeså meget.
Måske du kunne tage en snak med hende om det. Sige at du savner hende, og du virkelig godt gad, at I kunne have lidt mere alenetid. 

Din veninde er nok smadderforelsket i ham fyren lige nu. Så måske har hun bare lyst til at se ham hele tiden. Men jeg kunne forestille mig, at hvis hun får at vide, hvordan du har det, så vil hun også prioritere at se dig alene.

Måske kunne du også i en periode prøve at se lidt mere til dine andre veninder? Som nævnt er din bedste veninde sikkert nyforelsket, og hun ser derfor kæresten meget. På et tidspunkt går der lidt mere hverdag i den. Og så er jeg sikker på, at hun også savner jer veninde og vil se jer noget mere igen.

I forhold til det med at hendes kæreste har været sammen med en bevidstløs. Det lyder jo helt forkert, ja! Men samtidig tænker jeg også, hvor du har hørt det fra. Om det måske bare kan være et rygte? Du kunne måske prøve at spørge din veninde om det. Eller hvis du tør så ham selv. Det kan jo være historien er helt anderledes. 

Håber, du og din veninde finder ud af det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat