Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er jaloux på min veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du.

Sommetider kan man møde et menneske, som man både bliver tiltrukket af og irriteret over. Og så bliver man forvirret over sig selv og ved ikke, hvad man skal stille op med alle de modsatrettede følelser.

Det lyder som om, det er det der sker for dig.

Du skriver, at det hele startede med, at den dreng, du var vild med, forelskede sig i din veninde. Selvfølgelig har den oplevelse vækket din jalousi. Her kom den nye pige i klassen og "huggede" ham, du var vild med! Hvem ville ikke blive jaloux over det?

På den måde var starten på jeres venskab jo lidt svær, og måske er det stadig den oplevelse, der påvirker dig til at være så opmærksom på din veninde.

 Din veninde lyder til at have brug for at blive bekræftet af andre, og det bliver hun ved at omtale sig selv negativt. Det er måske ikke særlig hensigtsmæssigt, men vi er jo alle forskellige, og sådan er der nogen, der har det. Det interessante for dig er, hvorfor du bliver så irriteret over den adfærd hos din veninde. Måske skulle du spørge dig selv, hvorfor du ikke bare kan være ligeglad? Hun er jo som hun er, og du er, som du er. Jeg tænker, at du finder svaret i den jalousi, der opstod i forbindelse med drengen, du var vild med. Jeg tror, det er den, der stadig nager.

Jeg tænker også, at den konkurrence, du føler, du har med hende, stammer derfra, siden du ikke plejer at være et konkurrencemenneske.

Så man kan sige, at jeres venskab er startet med nogle hårde odds, som I aldrig har fået snakket om, og det er nok derfor, du føler dig splittet i forhold til hende.På den ene side er hun sød, sjov og skøn og på den anden side ligger der en masse uudtalt imellem jer - ting I ikke har fået talt om.

Hvis du gerne vil blive ved med at være veninde med pigen, vil jeg foreslå, at du får snakket lidt med hende om alt det, du har skrevet i dit brev.

Jeg tror, at det allervigtigste for dig er, at du får sat nogle ord på oplevelsen med den dreng, du var vild med. Hvad var det for nogle følelser, der kom op i dig? Måske var det både vrede, skuffelse, irritation, misundelse, usikkerhed og tristhed? Det er altsammen stærke følelser, som du bedst kommer igennem ved at tale om det.

Hvis du tænker, at det bliver svært at snakke med din veninde, vil jeg foreslå, at du ringer til BørneTelefonen på 116 111 og snakker det igennem med en rådgiver.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

 

 

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat