Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er forvirret

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år.
Tak for dit brev. Ja de følelser og tanker om skiftende måder at have det, kan bare forstyrrer så meget og være så forvirrende, at det kan være svært at forstå sine egne følelser og tanker for en pige. Det er meget forståeligt, at det virker forvirrende, når der bliver sendt forskellige signaler afsted.   
Når jeg læser dit brev igennem, kan jeg godt forstå, at det må betyde meget for dig, bedre at kunne forstå dig selv og de tanker og følelser du oplever.  
Netop sådan noget som at finde rundt i ens egne tanker og følelser, kan være en udfordring. Det kan måske lyde underligt, men det at sætte ord på tanker og følelser, kan være en hjælp til bedre at forstå dem. Det kan være ved at skrive tanker og følelser ned, og hvornår du føler og tænker de forskellige ting. Hvad det betyder for dig, at hun er på forskellige måder over for dig, når I mødes. Sådan så du får et lidt overblik over, hvad der påvirker dig og hvordan de påvirker dig. Herefter kan du fx vælge at lave en plan for, hvordan du kan finde ud af, hvad du vil gøre noget ved først. Jeg gætter på, at det kunne være at finde ud af, hvad pigen føler for dig - vil det mon give dig mere ro? Det ku nemlig godt lyde til, at de følelser trænger til at blive hørt og gjort noget ved.

Derfor er der nogle skridt du skal tage. For måske handler hendes forskellige væremåder også om, at hun er usikker på, hvad du føler for hende?

Du har allerede god kontakt med hende på sms - det kan du bruge til at komme tættere på at finde ud af, om I to skal have mere sammen. 

Det kan være at sende en sms til hende og spørge, om hun vil med i biffen, eller ud og lave noget andet sammen. Noget, hvor I kan være sammen om noget, og derfor kan snakke om det. På den måde, tænker jeg, at det kunne være lidt nemmere at være sammen. Hvis hun siger ja til det, så er du allerede godt på vej - og I kan aftale hvornår og hvad det skal være.
 
Måske har du en ven, som kan snakke med en af hendes veninder, om pigen føler noget for dig?

Hvis hun ikke kommer over til dig i skolen, så er det måske din tur til at fange øjenkontakten i et par sekunder, smile og gå over og give hende et kram? Så det ikke altid er hende, der skal komme til dig. Som jeg ser det, så viser hun dig, at hun synes meget godt om dig - eller krammer hun alle drengene på samme måde...? Bruger tid sammen med andre drenge, som med dig...?

Måske kan du få flere idéer og scoretips ved at kigge på vores hjemmeside: http://www.bornetelefonen.dk/Temaer/Forelskelse.aspx 

Du skriver, at du tænker så meget, at det forstyrrer din søvn så meget at du ryster. Det er helt normalt, at tænke meget på en man kunne være forelsket i, og også at fantasierne kan forstyrrer dig så meget, når du vil snakke med hende. For mig lyder det helt normalt - det er bare ikke godt, at du får for lidt søvn, at du ryster. 

Jeg ved ikke, hvad du har prøvet for at finde ro og få søvn? Men et forslag kunne være, når du ikke kan finde ro fordi følelser, tanker og seksuelle fantasier kører rundt i hovedet, at du onanere. At onanere føles dejligt, og du kan tænke på lige det du har lyst til imens og efter udløsning/orgasme slapper muskler af og man bliver oftest træt og rolig i kroppen og tankemylderet sætter farten ned. Måske skal du onanere mere end en gang om dagen eller når tanker og fantasierne forstyrrer din nattesøvn. Det kan du jo afprøve, om det hjælper dig med at få ro til at sove. Ellers kan det være varme bade inden sengetid, rolig musik, skrive tanker ned på papir og tømme hovedet for tanker.

Det kan også være at snakke med dine forældre? Hvordan mon dit forhold er til dine forældre, kan du tale med en af dem om, hvordan du har det med pigen og dine følelser?
Hvis du har det sådan, at dine forældre ikke lige er dem, du vil dele sådanne tanker med, har du måske nogle andre i familien (storebror, storesøster, fætter) eller venner, du kan tale med? Du kan også ringe, sms'e 116111 eller chatte med os - selvom det kan være en kvinde, du snakker med på BørneTelefonen, så er vi vant til at snakke om følelser og sex. Prøv det, hvis du tænker det vil være godt at dele og snakke med os. 

Jeg ved at nogle drenge helst vil tale med en mand om sex og følelser, kan du snakke med din far eller er der måske en af dine lærere du kan tale med? Din far har også selv været på din alder, og kender til de ting du er i. Det ville selvfølgeligt være fedt, hvis det var din far, der begyndte at snakke med dig. Sådan er det bare ikke altid, nogen gange skal forældre hjælpes i gang. Måske har du mod på at spørge din far om, hvordan han havde det da han og din mor mødte hinanden? Det lyder måske lidt klichéagtigt, men kunne det få ham i gang med at tale følelser med dig? Så ikke du skal til for mange læger, for at blive undersøgt...?! 
Netop i den alder du har, oplever rigtigt mange, at de har svært ved at forstå deres egne tanker og følelser. Nogle oplever at de ofte tænker på sex, andre er super glade det ene øjeblik, for så at blive mega kede af det og triste lige bagefter. Andre igen oplever helt andre følelsesmæssige udfordringer, men det er helt normalt at have det sådan og en del af at være i puberteten.
 

Jeg ved godt, at det ikke gør det lettere for dig, men fordi at mange børn og unge står med samme følelser og tanker om sex, seksuelle fantasier, prævention, den første gang og andre emner om sex, er der også lavet en rådgivning til børn og unge, hvor de kan læse og spørge om gode råd. Rådgivningen hedder www.sexlinien.dk - Jeg ved der er mange unge, som bruger rådgivningen - måske er siden et besøg værd for dig?
Som sagt er du selvfølgelig også meget velkommen til, at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver.
Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat