Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange for at han finder en anden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Det er ikke rart at gå rundt og være nervøs for, at ens kæreste kommer til at gøre noget han har sagt, at han ikke ville. Derfor er det godt, at du har skrevet herind så jeg kan hjælpe dig med disse tanker. 

Det glæder mig, at du har fået sådan en dejlig kæreste. Der er ikke noget bedre end at møde en fyr som både er sød, klog, omsorgsfuld og sjov. Desværre er det sådan, at man nogen gange kan komme til at blive nervøs i sit nye forhold, hvis tidligere forhold har været dårlige. Man kan komme til at slæbe de dårlige oplevelser med ind i et nyt forhold. Det kan være fint nok at være opmærksom og bruge det til, at man ikke får de sammen dårlige oplevelser igen og igen. Men det kan også komme til at fylde for meget, så man bliver bekymret om det nu virkeligt kan være så godt denne gang. Det er der slet ikke noget unormalt eller mærkeligt ved. 

Du skriver: Jeg har aldrig haft den følelse af forelskelse før med nogen anden som jeg har det med ham. Og derfor ved jeg også, at der er meget på spil for dig. Når man er så forelsket, kan man være så bange for at det går i stykker. Men tænk på, at dit nye forhold er så dejligt, at alle tidligere forhold virker så forkerte. Tit ser man nemlig først, hvor dårligt et andet forhold var, når man er i et rigtig godt ét.

Kærlighed er ikke nemt og nogen gange går gode forhold også i stykker. Men hvis du skulle slå op med ham fordi, at du er bange for at han skulle såre dig, ville det være svært at være i godt forhold. Man kan komme til at 'ødelægge' det gode for at være helt sikker på, at fyren ikke skal få lov at såre én, som man har oplevet med andre.

Når man bliver kærester, giver man på en måde sit hjerte til et andet menneske. Det betyder, at man ikke kan gøre andet end at håbe på at den anden passer ligeså godt på ens hjerte som man passer på hans. 

Når man bliver nervøs i et nyt forhold, kan man prøve at gå op i fugleperspektiv. Det betyder, at man prøver at se det hele oppefra. Man kan stille sig selv nogle spørgsmål som: Når jeg bliver nervøs over, at han ikke har haft sex med andre, er det så fordi jeg har været i forhold, hvor jeg ikke kunne stole på min kæreste før?  Det kan være en måde at tage ens bekymring og skille den fra hinanden. For det er klart, at du bliver nervøs over at din kæreste kunne ændre sig, hvis du selv har oplevet det før. 

Jeg kan læse af dit brev, at du allerede er rigtig god til at se det hele oppefra. Du får nemlig på en meget præcis måde, sat ord på hvordan du har det og hvorfor du mon har det sådan. Derfor tænker jeg også, at den manglende brik, som skal til for, at du ikke skal gå rundt med bekymringen mere, er gemt i dig allerede. 

Du har gjort alt rigtigt allerede: Du har skrevet det ned, fået det ud og talt med din kæreste. Derfor er næste skridt, at du tilgiver dig selv for at have disse tanker. Der er nemlig ikke noget mærkeligt ved dem. Men det kan være hårdt at blive ved med at have dem, især hvis de fylder det hele.

Du kan se tankerne som et antivirusprogram, der passer på dig. På en måde, kan alle de dårlige forhold nemlig have givet dig en ekstra sikkerhed, så du ikke skulle blive såret igen. Når man har haft mange dårlige oplevelser med fyre, udvikler man tit en måde at opdage farersignaler. Men hvis der ikke er brug for, at det beskytter dig mere kan du måske sætte det lidt på pause?

Jeg håber, at du har mod på at give det lidt tid. Husk, at skal man ændre sine tanker går det ikke altid hurtigt. Derfor skal du heller ikke regne med at frygten bare forsvinder ud af det blå. Men tør du at stole på din kæreste og din egen dømmekraft, kan det med tiden gå over. 

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen. 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat