Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jaloux

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Tak for dit brev. Jeg synes det er rigtig fint, at du har skrevet et brev til brevkassen. Der er andre, der har det ligesom dig, og de kan nu læse både dit brev og svaret og måske få noget ud af det. Derudover tænker jeg, at det måske også kan hjælpe dig videre. Dit brev viser meget tydeligt, at du gerne vil have, at det forandrer sig for dig, og brevet her kan måske være et skridt på vejen – så sejt, at du har skrevet.
Jeg bliver nysgerrig efter at finde ud af, om det er i bestemte situationer, jalousien kommer? Du skriver, at det i næsten alle dine forhold har været sådan, at jalousien kommer, når drengen skriver med en pige, eller skriver om dine veninder. Men du skriver næsten…. Hvad mon det er for forhold, hvor du ikke har mærket det? Kan du mon se et mønster i det?
Du skriver, at der står, at grunden til at man bliver jaloux er lavt selvværd. Det har jeg også hørt og læst. Men jeg tror også, det kan skyldes andre ting. Måske har du i et tidligere forhold oplevet noget som gør, at jalousien i nogle situationer kan komme til dig. Hvis du tænker over det, kan du måske komme på nogle situationer? Hvis du synes det er svært at komme i tanke om, kan det måske hjælpe, hvis du laver en liste, hvor du skriver, hvordan de forhold hvor jalousien er kommet har været.
En ting du kan gøre er altså at lave to lister: en hvor du for dig selv beskriver de forhold, hvor jalousien ikke er kommet og en liste, hvor du beskriver de forhold, hvor jalousien er kommet. Hvad der har været sket, der har fået betydning for om jalousien kom eller ikke kom. Måske kan du, ud fra de to lister, se et mønster?
Jeg tænker på, om du mon har en god veninde, som du kan snakke  med om dine følelser og dine lister? Det kan måske gøre det nemmere, hvis en anden kan hjælpe dig med at kigge på listerne og se om der er et mønster.
Du skriver, at du hver gang har ødelagt det hele ved at blive kold og afvisende. Jeg tænker, at det er en helt normal reaktion, hvis man bliver usikker. Måske er det en reaktion man får, fordi man på den måde prøver at beskytte sig selv - passe på sine følelser og på, at man ikke får sagt noget, der sårer eller noget man fortryder, når jalousien er dampet af igen. Jeg er imponeret over, at du har den selvindsigt, der gør, at du kan se, hvordan du kan virke på andre. Det er ret flot, og måske også en egenskab du kan bruge til noget godt. Hvordan mon det ville være, hvis du på forhånd fortalte drengen, hvordan jalousien nogle gange kan komme, og hvad den gør ved dig? Ville du mon, kunne bede ham om at hjælpe dig igennem det? Måske kan det give dig en tryghed, hvis du kan fortælle, hvordan du reagerer, når og hvis jalousien kommer? Hvis du har fortalt drengen det, inden jalousien kommer, vil han måske også kunne forstå, hvorfor du kan komme til at virke kold og afvisende. Måske kan I aftale, hvad der er godt at gøre eller sige til hinanden, så det I fortsat kan være kærester og respektere hinandens følelser, uden at jalousien kommer til at styre det. 
Jeg har nu givet dig to råd: at lave to typer af lister og at prøve at tale med drengen på forhånd om, at jalousien kan komme. Jeg ved ikke, om det er to ideer, som du kan bruge til noget – det ved du bedst selv. Jeg håber, at det kan forandre sig for dig, så du ikke skal opleve dig selv blive kold og afvisende, når det ikke er dét, du har lyst til.
Hvis du har lyst, kan du også ringe eller sms'e til BørneTelefonen på 116111 eller logge på chatten. Måske er der noget i svaret, som du har lyst til at snakke mere om?
Jeg vil ønske dig rigtig meget held og lykke med det.
De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat