Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jalousi

Hej.

Jeg startede i 1.g i august 2016 og en fra min klasse og jeg er blevet kærester. Inden vi fik noget havde en et kæmpe crush på en anden pige der går i vores klasse. Jeg er rigtig gode venner med hende nu og det er han også. Hun er hans bedste veninde.

Jeg for sådan en stikkende fornemmelse, virkelig ubehagelig- jalousi- når jeg ser dem snakke, grine eller skrive sammen. Kan ikke forklare det men jeg får det varmt og bliver sådan svedig og så får jeg det sådan kvalm.

Jeg sad fx og spise mad da jeg så dem grine sammen og jeg fik øjeblikkeligt kvalme og kunne ikke spise mere samtidig med at jeg fik helt svedige håndflader.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre?

Det er en af de mest ubehaglige følelser jeg nogensinde har følt, for udover at det med kvalmen så gør det ondt indeni.. Jeg føler kun det her med hende og ingen andre piger. Og jeg tror det er fordi jeg føler mig lidt som second choice? Siden hun afviste ham og sagde de bare skulle være venner…Jeg har brug for lidt advice. Jeg har sagt det til ham men føler lidt han misbruger min tillid. For nu skriver de endnu mere sammen og han joker ofte med at vælge mig fra fremfor hende osv selvom han joker så føles det bare så forfærdeligt.

-Tak

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Dit brev beskriver rigtig godt de følelser man kan have, når man er usikker i sit parforhold. Når jeg læser det du har skrevet, kan jeg godt forstå, at du har en ubehagelig følelse inden i. Det din kæreste siger og gør, er uden omtanke for hvordan du føler og har det.

Tillid er vigtigt i et parforhold - det er tillid som er med til at gøre, at man også kan have andre venner/veninder og det er godt at være sammen med andre end ens kæreste hele tiden. Så kan man udvikle sig sammen og hver for sig - og det er dejligt at have forskellige oplevelser, som man kan dele med hinanden.

Når jeg læser dit brev, lyder det som om, at din kæreste udfordrer din tillid. Han joker med, at han vil vælge den anden pige frem for dig - og det er ikke i orden. Det kan skabe mistillid og jeg kan godt forstå, at det føles forfærdeligt. Men, kender han til dine følelser eller er det fordi, han er fuldstændig forelsket i dig, at han tør sige de ting?

Derfor synes jeg, at du skal prøve at snakke med ham igen.  Du skal fortælle ham det, som du blandt andet har skrevet i dette brev; hvad du tænker og hvad det gør ved dig, når han snakker så meget med hende den anden. Du må prøve at få ham til at forstå, hvordan du har det, og det er vigtigt, at han tager der seriøst.

Du kan f.eks. vælge at I skal gå en tur mens I snakker- Det er en god måde have en snak fordi man, mens man går, kan kigge på andre ting og der er plads til pauser.

Hvis han ikke kan forstå, hvordan du har det, må du måske overveje, om han er den rigtige for dig. Selv om du elsker ham og han lige nu virker til at være ”den eneste ene”, så er det ikke holdbart at være i et forhold, hvor følelserne ikke er gengældt. Hvis det er sådan det er? Jeg håber I får talt sammen, og måske er ikke bevidst om, hvad det gør ved dig?

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat