Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole kærlighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 18-årige

Hvor er det godt, at du skriver, for jeg kan fornemme, at du måske føler dig alene med dine følelser lige nu.

Kærlighed er en underlig størrelse. Den kan både være rigtig fantastisk og dejlig, men den kan samtidig også være svær og forvirrende. Du skriver, at du ikke havde forventet noget som helst med jeres relation, og det er netop det, der gør kærlighed krop umulig nogle gange. Den kommer tit snigende, uden vi ved det.

Jeg tænker, at det kan være en god idé at lave noget, så I bliver bragt tættere sammen. Hvilke ting kan du komme i tanke, som bringer dig tættere på hende? Jo tættere du kommer på personen, jo flere chancer får du for at fortælle lidt om, hvad du føler for personen. Du skriver også, at du har fået mange “mixed feelings” fra hende. Måske det, at hun har tilføjet dig på Snapchat gør, at du bliver usikker på, om hun kunne have følelser for dig. Men dét kan måske netop være din indgangsvinkel til at kontakte hende.

Kunne du måske have mod på at spørge hende stille og roligt, om hun vil mødes en dag? Derefter kan du mærke efter, hvordan hun reagerer. Hvis hun også virker positiv overfor dig – så kan du afsløre lidt mere af dine tanker og følelser. Mærk efter hvordan hun reagerer. Hvis hun igen virker positiv og måske også siger noget positivt til dig, så kan du tage et skridt til. På den måde kan man nærme sig hinanden lidt mere.

Kunsten er at tage små skridt og mærke efter, hvordan den anden reagerer. Så kan man også bedre trække sig tilbage, hvis den anden ikke virker så interesseret lige nu – uden at det forhold man har som venner/bekendte bliver akavet.

Du skriver også, at du allerede har forsøgt at tale med dine venner om det. Selvom du skriver, at det ikke har hjulpet, så er det stadig meget modent og stærkt af dig, at du har erkendt dine følelser og sat ord på dem overfor dine venner.

Jeg forestiller mig, at det kan være svært at være i skolen, fordi du ved, at du kan komme til at møde Simone. Når jeg foreslår at inddrage dine venner, er det fordi, det kan gøre ens følelser mindre intense og uoverskuelige, hvis man deler dem med nogen, man er tryg ved.

Hvis du skulle have lyst, kan du tjekke vores kærlighedsguide ud: https://bornetelefonen.dk/kaerlighed/. Her kan du læse om alt fra gode scorereplikker til gode råd om kærlighed.

Du har allerede vist, at du er god til at sætte ord på dine følelser overfor dig selv og andre. Det tænker jeg er en styrke, du kan bruge, hvis du vælger at tage skridtet videre og fortælle Simone, hvad du føler, så du kan få noget afklaring på Simones følelser overfor dig.

Jeg håber, at du kan bruge mine forslag.

De bedste tanker og ønsker fra BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat