Brev

Irriterende eks

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 17 år,

Tak for dit brev, hvor du utrolig fint beskriver et svært dilemma efter et break up.

Du spørger, om jeg mener det er dig, eller ham der har ret, når han syntes det er tarveligt, at du ikke får taget billedet ned. Godt spørgsmål!

Men helt ærligt, så ved jeg ikke, hvad jeg skal svare. For der er tale om følelser. Og I har begge ret til at føle, som I føler. Det er derfor let at forstå både din og hans måde at reagere på. Sådan er det nemlig med dilemmaer. Ellers ville det jo ikke være et dilemma.

Så i stedet vil jeg fortælle dig, hvad jeg tænker om det, du fortæller. Måske kan mine tanker så inspirere dig, til selv at finde måder, du kan håndtere dilemmaet på?

Jeg tænker, at det er din privatsag, hvor lang tid der skal gå efter et break up, før du er parat til at feste. Og at du selv bestemmer, om det er ok med fotos af det på Facebook. 

Jeg tænker også, at din exkæreste har ret til at fortælle dig, hvad billederne gør ved ham. Men han kan ikke kræve, at du handler på en bestemt måde. Han kan spøge og håbe på, at du forstår.

I har altså begge ret til at have præcis de følelser, I har, og til at se og handle forskelligt på bruddet. 

Det er tydeligt, at du er en klog og stærk pige, der holder af klare linjer. Og hvis du var ”følelseskold og en dårlig ven”, som du spørger til, så ville du slet ikke kunne handle, skrive og spørge, som du gør. Du ønsker tydeligvis ikke at såre ham – men det forhindrer ikke, at er han såret og vred.

Det er altid svært i den første tid efter et break up. Der er stadig en masse følelser, der flyver rundt. Selvom man er interesseret i andre, og derfor stopper kæresteforholdet, så kan man stadig godt holde meget af hinanden. Som ex’er. Som venner. 

Måske kan det hjælpe jer IKKE at diskutere, hvad der er rigtigt/forkert, og hvem der har ret/uret? Måske kan det hjælpe jer, i stedet at fokusere på, hvordan I kan passe på jer selv og hinanden her i tiden efter jeres brud. Så I begge kan komme godt videre?

Måske vælger du få taget billederne ned. Ikke fordi han har ret i, at det er tarveligt, hvis du lader dem ligge, men fordi du ved, at de gør ham ked af det? 

Måske kan han lade være med at skælde dig ud for at feste og kysse med andre? Ikke fordi han pludselig har det ok med det, men fordi han ved, at du ikke gør det for at såre ham. 

Det sidste, jeg lige vil sige er, at selvom I ikke er enige men lige nu er både sårede og vrede, så lyder det som om, I har forsøgt at løse dilemmaet på en meget moden og værdig måde. I valgte at mødes for at snakke. Jeg er imponeret over jeres måde at håndtere noget rigtig svært. Så måske har I bare brug for tid til at komme godt videre hver for sig, før I måske kan genoptage jeres venskab?

Det var et langt svar, på et langt brev med et svært dilemma. Jeg håber, du kan bruge nogle af mine tanker til noget? 
Mange kærlige hilsner fra

BørneTelefonen

 

 

 

                                                                         

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat