Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

internet kærlighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 år.

Tak for dit ærlige brev til vores brevkasse. Hvor er det flot, at du er så god til at sætte ord på dine følelser. Når jeg læser dit brev, gør det helt ondt, for der er ingen tvivl om, at du er blevet rigtig såret. At blive forelsket er noget af det bedste – og jeg kan forstå på dig, at du virkelig var blevet vild med pigen. Desværre virker det ikke til, at hun kan gengælde dine følelser. Og det gør ondt! Det kan jeg sagtens forstå, du er påvirket af, og det er faktisk meget almindeligt, at man kan være så knust, at man fx kommer til at græde. Det er helt naturligt. Det er en måde at bearbejde de følelser, man har.  

Men du skriver også, at du føler, at dit ”liv er gået ned af bakke”, og du skriver, ”at du hader dig selv”. Det er meget almindeligt, at man kommer ned i et hul, når man er ulykkelig forelsket, men selvom det kan føles meget langt væk nu, så skal du nok komme videre. Nogle kommer hurtigt videre - og nogle andre har brug for mere tid. Det er meget forskelligt. 

Men man kan også komme så langt ned, at man selv skal gøre noget, så man kommer ”op af hullet”. I starten er det helt okay at være ked af det, men det kan også blive så hårdt, at man ikke kan holde til det. Når jeg læser dit brev, så får jeg en fornemmelse af, at du måske ikke helt kan forstå, hvad det er, du gjorde galt. Er det mon rigtig forstået? Faktisk lyder det slet ikke til, at du har gjort noget galt. Det lyder derimod til, at du har gjort alt hvad du kan for, at hun skulle opdage, hvor vild du er med hende. 

Du skriver også, at hun blev ”sur over, at du skrev, hun var sød” – og selvom det er hårdt, så vil man jo ikke blive sur på en, der synes, man er sød, hvis man havde de samme følelser selv, så måske er det bare hendes "dårlige" måde at sige til dig, at hun desværre ikke føler det samme. Der er slet ingen tvivl om, at det er en tarvelig måde at gøre det på, men der er desværre ingen let måde at slutte noget på. Så hvis to mennesker føler noget forskelligt, vil det desværre ofte ende med, at den ene bliver såret. Det gør ondt hver gang (også selv når man har prøvet det før). Det er desværre bagsiden ved at give sig selv lov til at blive forelsket, men omvendt giver forelskelden også så meget, når den går godt - så er den det hele værd. 

Selvom det ikke virker sådan, så ved jeg, at der helt sikker sidder en sød pige et sted, som vil sætte meget pris på en sød og omsorgsfuld dreng, som dig. Du har ikke skrevet, om du har fortalt andre om pigen, men ofte kan det hjælpe at dele ens tanker og følelser med nogle andre. Måske en ven, en voksen (det kan både være dine forældre eller måske en fra skolen/klubben, hvis du går der). Det kan også være, at du har en helt anden i tankerne?! Det kan også være, at du hellere vil tale anonymt med en rådgiver fra BørneTelefonen på telefon 116111. Måske vil det hjælpe, at du ikke skal gå alene med følelserne.. Det er helt forsøg værd, hvis du har lyst. 

Afslutningsvis vil jeg blot minde dig om, at det er rigtig vigtigt at give sig selv nogle ”frikvarterer”. Det kan fx være en god film, at løbe en tur, surfe lidt på nettet eller noget andet. Med andre ord at gøre noget, du plejer at kunne lide/slappe af til. Det har man brug for. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar – og så håber jeg, at du stille og roligt kan glemme pigen, så du med tiden igen får lyst til at finde en sød pige. Husk, at du altid er velkommen til at skrive eller ringe igen. 

De bedste hilsner fra
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat