Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen selvtillid eller…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du er træt af at have det sådan. Især når du går og drømmer om at få en veninde/kæreste og at kunne gøre noget ved det, når du bliver småforelsket i én. At være forelsket er jo superdejligt, men det kan være rigtig frustrerende, hvis man ikke føler, at man kan gøre noget ved det. Det er fedt, at du har lysten og modet til at lave om på det!

Du spørger, hvordan man snakker med en pige, og jeg fornemmer, at det er noget, du måske har snakket med andre om før, siden du har fået at vide, at du bare skal slappe af og være dig selv og alt det. Jeg kan godt forstå, at du ikke synes, at det er så nemt, og jeg ved, at rigtig mange drenge og piger vil give dig ret: Det kan vær en stor udfordring ”bare at være sig selv”, når man står over for én af det modsatte køn. I hvert fald til en begyndelse... Heldigvis er det som med alt andet: Øvelse gør mester!

De tanker, vi tænker om os selv og andre, er med til at styre de følelser, vi oplever, og den måde vi handler i situationer på. Som du skriver, tænker du: ”Sig noget smart eller klogt nu”, når en pige snakker til dig, og går så fuldstændig i panik. Og det kan jeg egentlig godt forstå. For det er ikke, når man er allermest under pres, at man får sine bedste idéer til, hvad man f.eks. kan snakke med en pige om, og det er heller ikke der, at ens naturlige charme kommer til sin ret. Derfor kan det være rigtig smart at tænke over gode svar eller samtaleemner, når man f.eks. laver noget, man godt kan lide, og som giver en selvtillid. Du kan måske løbe en tur eller lytte til din yndlingsmusik, mens du øver et par replikker eller spiller scenen igennem som en film i dit hoved?

Det, du skal forestille dig er, at du er på præcis den måde, du godt kunne tænke dig at være. Du har god selvtillid og slapper af. Måske kan du få nogle ideer ved at kigge på dine venner, som er vant til at tale med piger. Det kan både være i forhold til måden, du står på, hvor du gerne vil signalere, at du er åben og afslappet med et smil på læben, men det kan også være i forhold til det, du siger og spørger om. Det behøver ikke være helt genialt. Måske svarer du bare på det, pigen spørger om, med andet end ”ja” eller ”nej”. Prøv at tænke over, hvad du ville svare, hvis det ikke var en pige, men en dreng, der spurgte. Og forestil dig så, at du svarer det samme til pigen, og at jeres samtale kører derudaf. Måske har I god øjenkontakt? Måske smiler du til hende? Måske griner I sammen?  

Du kan også prøve at være den, der stiller et spørgsmål til pigerne. Det kan styrke din selvtillid, at du oplever at være den, der starter samtalen ud, og samtidig har du kontrol over, hvad I kommer til at snakke om. Det har også den fordel, at du mest bare skal lytte – især hvis du spørger ind til noget, som kun hun ved noget om.

Du kan f.eks. spørge: ”Har du haft en god ferie?” eller: ”Skal du med til festen på fredag?” eller: ”Har du styr på, hvad du skal skrive projektopgave om?” De fleste elsker, når der bliver spurgt ind til dem og deres liv, og især hvis det bliver gjort med et smil og oprigtig nysgerrighed. Heldigvis skriver du, at du elsker piger, så det burde ikke være noget problem for dig at finde en ægte interesse frem… Det handler bare om at få øvet det derhjemme (måske foran spejlet) og så kaste sig ud i det. Husk at piger også bare er mennesker (og ikke nødvendigvis er meget anderledes end drenge) – og at de måske er lige så nervøse, som du selv. Og kikser det, så øv dig i at sige: ”Pyt!”. Og husk, at det også tog sin tid at lære at cykle… Men at du sandsynligvis endte med at blive ret god til det.

Held og lykke med det! Og husk, at du altid er velkommen til også at ringe eller skrive til os igen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat