Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen forelsker sig i mig

Hej Brevkassen.

Der er noget der har plaget mig i rigtig lang tid, og jeg ved virkelig ikke hvem jeg skal snakke med om det.

Jeg er en pige på 16, der aldrig har haft held i kærlighed. Jeg er ikke typen, drengene falder for. Jeg har meget små bryster, og min krop er ikke særlig attraktiv. Mange af mine veninder er i et forhold og er seksuelt aktive, og jeg må indrømme, at jeg er lidt jaloux. Jeg vil så gerne finde drømmefyren. Jeg hungrer efter nærvær og intimitet, men jeg føler, at mit udseende er en klods om benet.

Hvordan skal nogen nogensinde kunne elske mig? Jeg tror aldrig, at nogen vil kunne få lyst til mig – hverken følelsesmæssigt eller på det seksuelle plan.

Det er virkelig noget der går mig på, for jeg bliver så hurtigt forelsket, og det gør mig ked af det, at det ALDRIG er gengældt.

Kh
Den ulykkelige

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Der er skrevet tusindvis af sange, film og bøger om at være ulykkeligt forelsket. Og om ikke at føle sig ”god nok” eller ”pæn nok” til en kæreste. Selvom det kan føles sådan, er du slet ikke alene om dine tanker og følelser.

Det hjælper nok ikke på den følelse, du har lige nu, men det kan være rart at vide, at man faktisk slet ikke er alene om at have det sådan.

Hvis man har fået en følelse af, at man ikke er særlig attraktiv, kan det godt være svært at se, at det er man faktisk. Mennesker ser forskellige ud – og der er noget til enhver smag. Der er med garanti mange, der synes, at du er mega dejlig, præcis som du er. Men det er slet ikke rart at gå rundt og føle, at ens udseende er en klods om benet, så det vil måske være rart at snakke med nogen om det? Det kan være en rigtig god veninde? Eller din mor?

Måske hjælper det også at tænke på, at det faktisk er helt normalt, at man ikke har haft sex eller en kæreste, når man er 16. Der er mange, der er præcis det samme sted som dig. Lige pludselig møder man en, som man bliver drønforelsket i – og en dag er det gengældt.

Der er nogle, der er smadder gode til at vise, hvem de er interesseret i. De kan gøre sig bemærket på sådan en ”Se, her er jeg!”-måde. Hvis man er lidt mere tilbageholdende, kan det godt være svært for andre at vide, hvem man er interesseret i. Mon dem, du har været forelsket i, har vidst, at du havde et godt øje til dem? Hvis du tænker, at svaret nok er ”nej”, er der måske nogle ting, du kan øve dig lidt på? Det kan f.eks. være at smile og holde øjenkontakt, sige ”Hej” og prøve at snakke lidt med personen. Du kender garanteret allerede trickene, men det kan være godt at blive mindet om, for det er ikke altid, at man helt får signaleret det, man tror man signalerer.

Langt størstedelen af alle de dér kærlighedssange og –historier ender lykkeligt. Det gør din helt sikkert også. Det kræver måske ”bare” lidt tålmodighed og lidt ”tro på sig selv”. Men det kan godt være, at man har brug for at tale om det hele undervejs. Hvis du ikke synes, du kan snakke med nogen omkring dig, er du meget velkommen til at ringe til os eller skrive til os på Chatten.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat