Brev

Indbildte forelskelser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 18 år

Jeg tror faktisk, at mange drenge og piger vil kunne genkende det, du skriver. Du vil gerne have, at du og dine veninder blot er venner, men samtidig finder du dem attraktive. Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, at du har det på en måde, når du ønsker noget andet. 

Jeg læser dit brev sådan, at du allerede har være fysisk sammen med en af dine veninder. Mon det er rigtig forstået? Grænsen mellem venskab og fysisk tiltrækning kan være svær. Særligt i din alder, hvor hormonerne raser, er det let at føle sig tiltrukket af andre. Der skal ikke så meget til, og derfor er det ikke ualmindeligt, at man får blandet venskab og sex. 

For nogle er det ikke et problem. For andre er det svært at bevare et godt venskab, hvis der pludselig bliver sex indblandet. Derfor er det rigtig godt, at du og din veninde har talt om det. Det er et vigtigt skridt, at man kan tale med andre om, hvordan man har det med dem. Og det er vigtigt, at man får talt om, hvor ens grænser går. 

Der er noget i dit brev, der får mig til at tænke på, om du egentlig er helt afklaret med, at der ikke skal være noget mellem dig og din veninde. Er du måske blevet forelsket i hende - selvom du ikke vil? Jeg tror, det kunne være godt for dig at blive helt afklaret om, hvor du står. For er du forelsket, så kan du overveje, om du så ikke skal melde det klart ud? Jeg kan godt forstå, at det kan være sårbart - men måske har din veninde det i virkeligheden på samme måde? Og så er det jo dumt, at I ikke giver efter for tiltrækningen.

Hvis du finder ud af, at det blot handler om fysisk tiltrækning, så er det nok en meget god ide at være opmærksom på, hvor tæt man sover, og hvor fysisk man er, når man er sammen. Prøv at begrænse det. Og så tror jeg desuden, at tiltrækningen måske vil aftage, hvis du får dig en kæreste. Så måske skal du holde lidt udkig efter det. 

Jeg ønsker dig held og lykke

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat