Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ikke i stand til at føle kærlighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige dreng

Tak for brevet.

Jeg forstår godt, at det med forelskelse er noget, du spekulerer på. Når jeg læser dit brev, bliver jeg imidlertid overbevist om, at du er i stand til at føle kærlighed, selvom du ikke har prøvet forelskelse endnu. Du giver nemlig selv den allerbedste forklaring på, hvorfor du ikke har følt noget:
Du har sagt ja (til at være kærester) for at være flink. Du har altså ikke været forelsket inden, I blev kærester. Og så bliver man det sjældent senere, tror jeg. 

Vi mennesker er forskellige. Nogle bliver forelsket i en ny person hver uge, andre bliver forelsket 2-3 gange i livet. Nogle er reserverede overfor fremmede, andre meget åbne. Begge måder er helt ok. 

Måske tænker du selv, at det er lidt ”koldt”, at du måske ikke bliver betaget så let af andre? Det synes jeg ikke. Måske skal der bare en helt særlig person til, før du bliver forelsket. Det er der ikke noget galt i, synes jeg.

Forelskelse handler i øvrigt også om nogle biologiske funktioner i form af kemiske stoffer, der pludselig suser rundt i vores hjerner og kroppe. Så forelskelse er ikke noget, du selv er rigtig herre over. Den kommer, når du møder den rette. Det er jeg helt sikker på. 

Det er godt at læse, at du er begyndt at være ligeglad med, hvad den anden tænker. Det er tegn på, at du er ved at blive moden og dermed mere klar over, hvad du føler og har lyst til. Du skal ikke være kærester med nogen, bare fordi de spørger, synes jeg. Hold fast i dine egne fornemmelser.

Held og lykke med kærligheden fremover. Den skal nok komme.

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat