Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ikke fået mit første kys endnu – 15 år piger

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Piger på 15 år

Jeg tror, der er mange på jeres alder, der har det ligesom jer. Som teenager er det meget forskelligt, hvor man er i sin udvikling, og hvornår man er klar til at prøve de forskellige ting som at kysse osv. Så det er helt normalt at være 15 år og ikke have fået sit første kys endnu. Det er også helt normalt, at man tænker meget over det, og at det sætter en masse tanker og følelser igang.

Jeg synes, det er nogle gode tanker, I gør jer omkring, at det ikke bare skal være en tilfældig, I kysser med første gang. Det er vigtigt at mærke efter, om man har lyst til at kysse  og med hvem, så det bliver en god oplevelse. Det er vigtigt at mærke efter, hvor ens grænser går, og om man er parat til kys, sex osv.

Jeg tror dog ikke, I skal være så bange for det med at fortryde det. Hvis det i øjeblikket føles rigtigt at kysse med en, så er det det rigtige for dig/jer lige der. Måske kan man fortryde det bagefter, men hvad er så det værste, der kan ske? Man kan aldrig vide, hvad man føler bagefter eller dagen efter, og det er ok. Finder man ud af, at man måske ikke har lyst til at kysse mere med vedkommende er det ok at sige det på en pæn måde. Hvis man hele tiden er bange for at fortryde, kan det gøre, at man slet ikke tør. Og det er jo ærgerligt. Når det handler om kys, kærlighed, forelskelse osv. kan man ikke tænke sig til det. Man er nødt til at mærke efter, hvad der føles rigtigt og prøve at handle efter det.

Bekymringen omkring, om man nu kan finde ud af at kysse eller ej, er også helt normal. De fleste tror, at alle andre kan mere end dem, men det er selvfølgeligt ikke rigtigt. At kysse er en kunst og øvelse gør mester. Ingen er verdensmester første gang. Ligesom alt andet tager det lidt tid at lære og hver gang, man kysser med en ny, skal man lige finde melodien sammen. I kan finde gode tips til, hvordan man kysser på: https://bornetelefonen.dk/kysseskolen.

Så egentligt handler det nok om at kaste sig lidt ud i det, men selvfølgelig stadig mærke efter, hvad man har lyst til. 

Jeg tænker også på, om I mon har snakket med jeres veninder om deres erfaringer med at kysse? Eller har I mon ældre søskende, I kan spørge til råds? Det kan være godt at snakke med nogen om det og høre lidt om deres oplevelser.

Jeg håber, I kan bruge mit svar og ønsker jer held og lykke med det hele.

De kærligste hilsner fra Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat