Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan slipper jeg fra hende, seksuelt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”Mikkel”

Tak for dit brev. Som jeg læser det, beskriver du meget fint, hvad mange eks-kærester har svært ved, nemlig at give helt slip på hinanden, og især det seksuelle som de havde sammen. Jeg tænker også, at det seksuelle virkelig må have fungeret mellem jer, og det er jo egentlig meget positivt.

Du virker meget afklaret om, at du ikke ønsker at fortsætte med hende. Og som jeg læser det, virker det også til, at hun vi dig meget mere, end du vil hende. Om det ”kun” er seksuelt, eller om hun også gerne vil prøve at være kærester igen, har du måske en fornemmelse af? Og kan det spille ind, når du siger nej, men alligevel lader dig overtale. Er du mon bange for at såre hende? Og lader dig derfor overtale? 

Hvis det er sådan, vil jeg opfordre dig til at tænke over, om hun egentlig ikke fortjener at få et klart nej fra dig, når du nu ikke vil være sammen med hende. Det kan godt være, at hun bliver ked af det – men det er nok mindre sårende end på lang sigt at være sammen med en, der egentlig ikke vil. 

Det er selvfølgelig fedt, at man kan være venner med sine eks-kærester, men mange erfarer, at det kan være svært at komme videre, hvis man har meget kontakt. Og det må man sige, I har haft siden starten af juni. 

Den seksuelle attraktion kan du nok ikke bare slippe af med som ved et trylleslag. Men måske ville det være en idé at trykke på ”pauseknappen”. Dvs. ikke se hende i nogle uger/måneder, som du også selv foreslår.

Du spørger, om du f.eks. kunne sige: ” Hey du - Jeg har ikke lyst til at gøre det, vi har kørende lige nu”. Det tænker jeg sagtens, du kan. Du kan overveje at tilføje: ”…, selvom at jeg tænder meget på dig, hvilket gør, at jeg har svært ved at sige nej til dig. Derfor må vi holde en pause fra at se hinanden i et stykke tid…”.  Det er bare et forslag.

Hvis hun så ringer og spørger, om I skal ses, så hold fast i dit nej. Også selvom hun prøver at overtale dig. Sig nej og spørg, om hun egentlig har lyst til at være sammen med en, som ikke har lyst. 

Du skriver, at dine nære venner/veninder er nogle, som du ofte går til, når du vil have et råd, men hvorfor mon de ikke kan hjælpe dig i denne situation? Overvej om det alligevel kunne det være rart for dig at tale med en af dem – så de kunne hjælpe dig med at holde fast i din beslutning. 

Jeg ønsker dig held og lykke med livet som ung-voksen - du virker til at være godt på vej.

De bedste hilsener
Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat