Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HVORDAN SKAL VI KOMME VIDERE

Jeg har været i dette forhold i snart 4 år. Men problemet er at vi aldrig rigtig lavet kæreste ting sammen. Jeg vil gerne gøre det men ved ikke hvordan. Så mit problem er at jeg ikke ved hvordan jeg siger det til hende eller om hun føler det samme. Jeg vil bare ikke ødelægge vores venskab da vi er i den samme lille vennegruppe. Tak på forhånd En 15 dreng

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige dreng

Jeg kan da godt forstå, at du rigtig gerne vil lave kæresteting med din kæreste. Jeg vil gerne hjælpe dig med at finde nogle muligheder for at prøve det af.

Du har været sammen med din kæreste i 4 år, og I er i den samme lille vennegruppe. Jeg forestiller mig, det må føles dejligt, at I har fælles venner og en masse fælles oplevelser på den måde. Det er da også skønt, I har været sammen i 4 år nu. Det fortæller mig, at I sikkert er glade for hinanden.

Jeg kan regne mig frem til, at I begyndte at være kærester, da du var omkring 11 år. Når man er 11 år, så er man ikke blevet teenager endnu og har måske nogle andre måder at være kærester på.

Nu ved jeg ikke, hvordan I har været kærester, da I startede. Men jeg ved fra andre børn, at man som meget unge kærester mest laver venneting sammen som at se film, grine sammen, kramme, hænge ud med vennerne osv.

Alle de ting laver man selvfølgelig også tit, når man er voksne kærester, men der bliver lige tilføjet lidt ekstra i form af fx at holde i hånd, tungekysse, røre ved hinanden og måske også have sex. Det ved jeg ikke, om I har gjort endnu – og måske er det også derfor, at du skriver.

Når du er 15 år, så er du i hvert fald over den seksuelle lavalder. Det betyder, at du godt kan have sex med din kæreste, hvis hun også er fyldt 15 år – men I skal selvfølgelig begge to være klar til det og have snakket det godt igennem sammen.

Når du nævner, at du gerne vil lave kæresteting med din kæreste, så kan det være mange forskellige ting. Måske du tænker, at du gerne vil holde hende i hånden eller vise, du er glad for hende, når I er sammen med vennerne.

Måske du gerne vil invitere hende på restaurant eller lave en romantisk aften for hende med stearinlys, musik og kinddans. Det kan også være, du mener, at du gerne vil være mere seksuel med hende.

Lige meget hvad så tænker jeg, det kunne være godt, at I talte om det. Jeg kender til flere unge, som synes, det kan være ret svært at starte sådan en snak. Så jeg vil lige komme med nogle forslag til, hvordan du kan gribe det an.

Allerførst er det selvfølgelig vigtigt, du tænker lidt over, hvad du gerne vil tale med hende om. Hvis snakken skal handle om, at du gerne vil være mere romantisk med hende, altså invitere hende ud, lave en overraskelse til hende osv., ja så kan du måske starte med at sige:

“Jeg har sådan lyst til at gøre nogle flere specielle ting med dig. Jeg kunne godt tænke mig at lave noget for dig, som du bliver glad for. Skal du noget på fredag, for ellers skal du reservere aftenen til mig.”

Så har hun en fornemmelse af, at der skal ske noget særligt. Handler dine tanker mere om, at du ville ønske, I var mere intime sammen, så kan du prøve flere ting.

Du kan måske starte med at give hende en god massage, imens I ser en film, eller du kan tage hendes hånd, når I går tur en dag. På den måde kan I begynde at lære hinandens kroppe og grænser at kende. Det kan være fint at starte helt roligt på den vis.

Ønsker du, at I skal prøve at have sex eller røre intimt ved hinanden, ja, så er det en god idé, at I taler om det. Sådan en snak kræver lidt ro og god tid. Jeg ved, det kan være en hjælp for mange, at man starter den, når man også laver noget andet. Fx. når man er i gang med at se en film – så behøver man ikke kigge på hinanden til at starte med.

Du kan starte med at sige:

“Du ved sikkert, jeg er ret vild med dig. Vi har jo været sammen længe. Har du nogensinde tænkt på, om vi skulle tage det næste skridt. Altså prøve at være sammen, sådan helt sammen?”

Nogle har det bedre med at skrive et lille brev. Her kunne der stå: “Kære (navn), jeg er vild med dig og holder meget af dig. Jeg er glad for vores venskab og er vild med at være kæreste med min bedste ven. På det seneste har jeg tænkt lidt på, om vi på et tidspunkt skulle tage “næste skridt.” Det gad jeg godt snakke med dig om.”

På den måde har hun en fornemmelse af, hvad du gerne vil sige, men så kan I snakke videre om det ansigt til ansigt. Du kan også læse brevet op, hvis du har lyst.

Jeg kan sagtens forstå, du ikke har lyst til at ødelægge jeres venskab. Det er værdifuldt at have en kæreste, som også er ens rigtig gode ven.

Nu er I teenagere, og derfor så er det helt naturligt, at du får lyst til at lave kæresteting med hende. Det er der intet forkert i. Det er jo bare dejligt, hvis det viser sig, at hun faktisk også har det.

Har hun ikke det, ja så kan det være, jeres forhold skal udvikle sig til, at I bare skal være venner. Det kan godt lade sig gøre at blive ved med at være venner, når man har været kærester. Det kan også være, hun bare har brug for lidt mere tid end dig – eller til at afprøve nogle ting i det små som massager, kys og kram.

Har du brug for flere forslag til, hvordan du kan tale med hende, så synes jeg, du skal ringe til os på 116111. Vi har åbent hele tiden, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig videre. Det kan være rigtig fint at tale om det, for så kan vi nemlig gå mere i detaljer med tanker og forslag.

Jeg synes, det er så godt, du har skrevet. Dit brev siger virkelig meget om, at du både er en god kæreste og en god ven. Jeg håber, du får lavet noget romantisk for din kæreste og talt med hende om jer.

Jeg sender dig mine tanker og et kærligt held og lykke.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat