Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvordan mister jeg mine føleser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 

Hvor er det dejligt, at du har valgt at skrive til os for at få hjælp og støtte. Jeg forestiller mig, at det må have krævet en hel del mod at åbne op og dele sine inderste tanker og følelser, sådan som du nu har gjort.

Du har på en rigtig fin måde ordnet dine tanker og dine spørgsmål i en punktform – og jeg vil derfor lade mig inspirere af dit brev og inddele mit svar i afsnit og besvare spørgsmålene i den samme rækkefølge.

Allerførst får jeg lyst til at sige, at jeg synes, det lyder utrolig dejligt, at du er forelsket i en dreng. Det kan være en ganske særlig følelse at mærke forelskelsen bruse og boble i kroppen og i tankerne. Det kan være en skøn følelse. En følelse der kan få os til at se mere psoitivt på verden omkring os, som kan løfte humøret og måske ligefrem give os en lettere og nærmest svævende gang. Ja, forelskelse kan være noget så dejligt. Det kan dog også være både frustrerende og forvirrende at være forelsket, især hvis følelserne ikke er gengældt, og det ikke går, som man kunne ønske sig.

 

Du fortæller, at du har været forelsket i M i to år. Hvor er han heldig, at du har kastet din kærlighed på ham. Jeg tænker, det må være lang tid at gå og drømme om det, og jeg fornemmer også, at du nu mærker med dig selv, at der skal ske noget! Jeg vil gøre mit bedste for at give dig et svar, som forhåbentlig kan hjælpe dig godt på vej.

 

Hvilke følelser tror du M har?

Du fortæller, at du fandt ud af, at han ikke kunne lide dig på ’den måde’, og jeg gætter på, at det i dette tilfælde betyder, at han nok ikke kunne gengælde dine følelser. Er det mon rigtig forstået? Du skriver ikke, hvornår du fandt ud af dette, og jeg bliver derfor lidt nysgerrig på, hvor lang tid siden det er, at han sagde dette? Når jeg spørger, så er det fordi, jeg tænker, at følelser indimellem kan udvikle og ændre sig over tid, lidt ligesom man kan ændre frisure, musiksmag og tøjstil. Hvis det er flere år eller måneder siden, at M. gav udtryk for, at han ikke kunne lide dig på ’den måde’, så kunne det måske være, at du skulle prøve at spørge ham igen? Hvad tænker du om det? Måske har han det på en anden måde i dag. Når du skriver, at han har flirtet med dig, så fortæller det mig i hvert fald, at han er interesseret i dig. Så er spørgsmålet, om han ønsker et venneforhold eller et kærlighedsforhold. Den eneste der kan svare på dit spørgsmål er M selv. Kunne du mon have mod på at spørge ham, hvad han synes om dig?

En måde at gøre dette på kunne være ved at skrive en besked til ham på Facebook eller over sms. Det kan for mange være lidt svært at skulle spørge om sådan noget direktet. Hvordan vil det være lettest for dig, at tale om et emne som fx kærlighed med én, du godt kan lide? Hvis du er usikker på, hvordan du skal spørge, så kunne det måske være en ide, at du starter med at stille ham et par overordnede spørgsmål omkring kærlighed, såsom: ”Er der en pige, du godt kan lide?” ”Hvad tænker du om at få en kæreste?” eller ”Hvis du skal vælge en af pigerne fra årgangen, som du synes bedst om, hvem skulle det så være?”. Det kan måske give dig en bedre fornemmelse af, hvad han tænker om dig. Du kan også få en god ven eller veninde til at stille ham nogle af de samme spørgsmål om dig? På den måde bliver du lidt mere sikker i din sag, inden du (måske) fortæller ham om dine følelser. Ville det mon kunne være en måde for dig at få afklaring på?

 

Skal jeg ignorere det, hvis de bliver kærester?

Jeg kan godt forstå, at du tænker meget over, hvordan du vil reagere, hvis M bliver kærester med din bedste veninde. Jeg tror, at de fleste vil blive kede af det, hvis de oplever at en fyr, som de holder af, bliver kærester med ens bedste veninde. Det er helt forståeligt, at det kan sætte gang i en bølge af svære følelser, og jeg tror, at mange i en sådan situation kan føle behov for at rette disse mange følelser mod nogen eller noget – for på den måde at få afløb for følelserne og få dem ud af kroppen. Tror du også, at det er sådan, du vil have det, hvis de blev kærester? Hvis det er tilfældet, og dit spørgsmål derfor handler om, hvorvidt du skal ignorere disse følelser, så er mit svar både ja og nej.

 

Nej, du skal bestemt ikke ignorere dine følelser. Jeg tror, det er utroligt vigtigt, at man giver sig selv lov til at være ked af det. Ofte hjælper det at få grædt ud, når man oplever noget svært i livet, og det kan give en forløsende fornemmelse i kroppen at græde og give slip på de følelser. Når man er ked af det, så er det ofte rart at have nogle gode mennesker omkring sig. Måske har du nogle andre veninder, som er gode til at lytte og trøste? Det kan også være, at din mor, far, faster eller søster er gode til at give omsorg og kan give dig ekstra knus og kram i denne periode. Det er helt forståeligt, at det vil gøre dig meget ked af det, hvis de blev kærester, og at du vil kunne føle dig både trist og ærgerlig.

Ja, du skal ignorere ’lysten’ til at reagere på M og din veninde. Hvis din veninde og M vælger at blive kærester, så er der jo desværre ikke så meget, du kan gøre. Du kan ikke ’omgøre’ deres valg, og selvom det kan gøre forbandet ondt, så må du respektere og acceptere deres forhold. Det er helt forståeligt, hvis du synes, det kan være svært, og at du kan have brug for en pause fra din veninde i en periode.

 

Hvordan kommer jeg af med mine følelser for M?

Jeg tror, de fleste mennesker vil opleve, at kærlighed ikke altid går, som de ønsker, og at det indimellem kunne være rart at kunne slukke for følelserne – lidt ligesom at slukke lyset på en kontakt. Der findes desværre ikke rigtig nogen opskrift eller nem løsning på dette. Jeg tænker dog, at det kan være hjælpsomt at ’fodre’ sindet med andre tanker, så M kommer til at fylde mindre. Omgiv dig med dem, du holder af, fyld dagene ud med hyggelige aftaler og sjove aktiviteter. Inviter dine venner på råhygge, film og snak. Gå ture i naturen med dine forældre, tag på café eller i biografen. Det kan være rart at have planer, så man på den måde har noget rart at se frem til. Ved at give lidt ekstra plads til venskaber, familie og fritidsaktiviteter, så kan tankerne om M forhåbentligt komme til at fylde lidt mindre.Det kan også være at ferien giver dig mulighed for at få følelserne for M på afstand.

 

Hvorfor gør kærlighed så ondt?

Det er et rigtig godt spørgsmål, og det er svært for mig at give dig et enkelt og simpelt svar på dette. De fleste mennesker oplever i løbet af deres liv, at kærlighed kan gøre ondt. Jeg tænker, at en af grundene til, at kærlighed kan gøre så ondt er, at der er meget at vinde i kærligheden – og som i så mange andre sammenhænge, hvor der er meget på spil – ja, så er der desværre også meget at tabe. Jeg er dog sikker på, at du en dag vil opleve, at din forelskelse bliver gengældt af en fyr, der ser, hvor skøn og dejlig, du helt sikkert er.

Jeg håber, du kan bruge mine tanker, og så vil jeg ønske dig al mulig held og lykke med kærligheden. Hvis du har brug for at tale lidt mere om det hele, er du hjerteligt velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111.

 

De varmeste hilsner

BørneTelefonen

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat