Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan kommer man videre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige pige.

Mange tak for dit brev. Det er aldrig rart at være forelsket i en rigtig god ven, som måske ikke gengælder følelserne. Der er rigtig mange ting på spil, som du også skriver i dit brev, og derfor vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at give dig nogle råd som kan hjælpe dig videre.

Jeg bliver lidt nysgerrig på, om den pige som din ven mødte dengang, stadig er en han ser? For hvis han ser hende, og er glad for hende, så er det selvfølgelig sådan det må være lige pt. Det betyder dog ikke, at du ikke kan tale med din ven, om hvordan du har det. Måske din ven bedre ville kunne forstå, hvorfor Jeres venskab pludselig ikke længere er, som det var engang? Det er en helt fair sag, at du fortæller din ven, at du på det seneste har fået nogle følelser for ham, så derfor har det været nødvendigt for dig, at trække dig. Det kan være super svært at få sagt højt, men det kan have en rigtig god effekt.

Nogle gange, kan det at sige det højt faktisk gøre, at hele den mystik og spænding der er i crushet forsvinder lidt. Derfor bliver jeg også lidt nysgerrig på, om du mon har talt med andre om det? En veninde eller måske din mor eller far? Måske det kan hjælpe at få sat lidt ord på, og få talt med nogle om det, som kan hjælpe dig videre? Hvis du fortæller det til din mor eller din veninde, kan de måske hjælpe dig til, at lave nogle sjove ting, så du måske også kan glemme ham lidt?

Derudover tænker jeg også, at hvis din ven ikke ser en pige lige nu, om det måske var værd at give det en chance, og prøve at fortælle ham, hvordan du har det? Selvom I havde aftalt at I bare var venner, kan det jo godt være, at han har det ligesom dig og heller ikke tør sige noget? Måske føler du, at det kan risikere at ødelægge hele Jeres venskab, men som situationen er lige nu, er Jeres venskab jo faktisk allerede en smule ødelagt, fordi du har det så skidt. Måske du ikke har så meget at miste?

Hvis du snakker med din ven om, hvordan du har det, kan du også gøre det meget tydeligt for ham, at Jeres venskab er det vigtigste, så derfor vil du ikke risikere at det går i stykker, men at du har brug for, at han ved hvordan du har det. Det kan være super svært, at få sagt, fordi man er bange for, at blive afvist, og derfor tænker jeg, at det er en rigtig god idé, at du måske allierer dig med en veninde eller andet, som du stoler godt på. Sådan at du har en, som kan støtte dig og bakke dig op, uanset hvad han svarer, hvis/når du fortæller ham det.

Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine forslag.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat