Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvor stor en aldersforskel er acceptabelt?

Brevet er anonymiseret af BørneTelefonen.

Hej,

jeg er en 15-årig dreng, der har fundet mig en sød fyr. Jeg har kendt ham i 3 måneder.

De første par uger skrev vi bare lidt sammen. Så mødtes vi, hyggede os og endte med at have sex. Vi har set hinanden nogle gange nu, og især her på det seneste, kan jeg mærke, jeg rigtig godt kan lide ham.

Min far ved godt, jeg er til drenge, men han ved ikke, at jeg kender ham her eller jeg har været hjemme hos ham – og det er også bedst for nu.

Mit problem ligger ikke i, at min far ikke må vide, at jeg har lidt af en flirt med ham her, men mit problem ligger i, at han er 23 – og jeg 15.

Vi ved begge to godt ved, at aldersforskellen er så stor, at andre vil tænke, jeg er syg i hovedet og at han nok misbruger mig eller andet pjat…

Jeg vil bare gerne have jeres mening om dette og evt. nogle gode råde.
Tak…
__

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Alder er en ting – modenhed er en anden.

Når jeg læser dit brev, lyder du både som en moden og klog dreng. Og selvom 8 år kan virke som meget, kan I jo godt have meget tilfælles alligevel.

Den måde, du beskriver jeres forhold på, får det til at lyde som et dejligt og ligeværdigt forhold. Og det er selvfølgelig det, der er vigtigst!

I et forhold med stor aldersforskel kan der være forskelle på, hvilke ønsker man har for forholdet og sexlivet. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du – som den yngste og nok også mindst erfarne – ikke føler dig presset til noget, som du ikke er parat til. Men du er over den seksuelle lavalder, så på den måde er der ikke noget ulovligt i, at I indleder et seksuelt forhold. Så længe I dog begge respekterer og passer på hinanden.

Det er altid svært at give råd om kærlighed, for hvem er den sande dommer? Så mit ydmyge råd vil nok være; “hvis det føles rigtigt, så er det rigtigt”. Samtidig så vil jeg dog også sige, at hvis man ikke føler, at man kan være åben og ærlig omkring et forhold, så kan det blive problematisk. Det kan jo ende med, at man får brug for støtte eller hjælp. Og hvis så forholdet er hemmeligt, står man alene.

Jeg tænker derfor, at det er en god ide, at du fortæller din far om fyren. Han har ansvaret for dig, og derfor er det vigtigt, at han – som jo skal passe på dig, indtil du bliver 18 år – inddrages.

Det kan være, at han vil være imod forholdet i første omgang – netop pga. den store aldersforskel. Men hvis du fortæller ham om dine følelser for fyren og involverer ham i dine tanker og egne forbehold, så kan det være, at han bliver beroliget. Hvis du tilmed også præsenterer fyren for din far, så kan de lærer hinanden at kende, tror jeg, chancen for, at du bliver mødt med forståelse og støtte, er stor.

Du lyder som en dreng, der er udstyret med et stort hjerte og en klog hjerne – lyt til det og lad dig guide af det. For den eneste, der virkelig ved, hvad der er det rigtige for dig at gøre i forhold til kærlighed, er dig. En del af det at blive voksen er desuden at træffe egne valg – men gerne med sparring fra folk omkring sig. Når jeg læser dit brev lyder det til, at du er godt på vej til at blive en voksen ung mand.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat