Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A........
Mange tak for dit brev. Først og fremmest tillykke med jeres 9 måneders dag, og især også med, at du har været stoffri, ude af vold og kriminalitet – Et kæmpestort tillykke med det, det er så flot kæmpet af dig.
Du har skrevet et brev, som jeg synes meget fint fortæller, hvordan dit liv har været før, og hvordan det er blevet efter du har taget nogle store beslutninger om at ændre det. Selv når det har været svært, og du har grædt og lidt i rigtig lang tid – så har du stået fast på dine beslutninger, det du lovede dig selv og din kæreste. Husk at give dig selv ros for det.
Som jeg forstår det, du skriver, så har din kæreste også været en støtte for dig i den svære tid du har været igennem, mon det er rigtigt? Så I betyder meget for hinanden både med kærligheden som kærester og støtten, når det hele er noget møg. Det, synes jeg, viser mig, at I er sammen, fordi I elsker hinanden og har tillid til hinanden – to vigtige elementer i et kærligt forhold.

Derfor var det også ok for dig, at hun besøger sin ven O i Århus, også selvom du egentlig ikke ka’ li’ ham, så er det hendes ven og derfor også ok med dig. -Men så blev det bøvlet, efter du ved et uheld kom til at kigge på din kærestes facebook og læste, hvad O havde skrevet til hende.
 
Jeg kan sagtens forstå, at du bliver fortvivlet og bange, bange for at miste den pige, som du elsker og som elsker dig. Som jeg forstår det, så er det O som skriver alt dette, og meget af det, inden I er kærester, altså det er ikke din kæreste som skriver? Så måske er det mere O’s ønsketænkning, end noget din kæreste er med på..?
Og ja, hvad er så klogest at gøre, når du sidder der og er fortvivlet og bange for at miste hende, og det liv du har nu? Et godt spørgsmål, som jeg ikke ved om jeg har det rigtige svar på - men jeg vil meget gerne dele mine tanker med dig...

De følelser du beskriver, er helt almindelige, når vi bliver usikre på, om vi er ved at miste den man elsker. Du har allerede gjort de første gode ting – at skrive (til brevkassen), sætte ord på dine følelser og prøve at finde andre måder og metoder end det du nok ville have gjort for et år siden, at banke et andet menneske synder og sammen. Hold fast i den beslutning, det viser hvor stærk en person du er, selv når dine følelser overvælder dig. (Ja, du smed computeren på gulvet, men mon ikke den holder til det?) Men, måske var det heller ikke fedt for dig at din voldelige aggressivt igen dukkede op som en reaktion på din fortvivlelse og usikkerhed?

Mine forslag til dig, om hvad du kan gøre, vil være i to dele. Den første handler om situationen her og nu. Hvis du har mod på det, så ring til din kæreste (hvis hun stadig er i Århus) eller skriv til hende. Ligesom du har gjort til brevkassen her.

Fortæl hende hvordan du har det, det der er sket (at du ved et uheld læste på hendes facebook), det du er allermest bange og bekymret for – nemlig at miste hende, fordi hun betyder meget for dig. Mon, det vil være muligt for dig? Det kan også være, at du vil vise hende dit brev til BørneBrevkassen, for det viser altså, at du stadig holder fast i beslutningen om at holde fast i ændringerne i dit liv, og især at hun betyder meget for dig.
Det andet spor, handler om det du skriver, ’at du ikke har noget andet at gå tilbage til end dit tidligere liv, hvis du mister hende’. Din kæreste betyder utroligt meget for dig, og det kan jeg godt forstå. Hun har været sammen med dig i alle de faser du har været igennem for at skabe ændringerne, og som jeg forstår, er hun også din første kærlighed.

Men, jeg tænker også, at det vil være godt for dig, at se på den indsats du har ydet for at stoppe med stoffer og kriminalitet. Og måske er du er ved at være klar til, at åbne op for at få nye venner, som ikke er en del af miljøet med stoffer og kriminalitet? Hvordan mon det vil være for dig, også at vende dit blik ud på nye venner, som du har tillid til og kan tale med? Jeg ser det som en måde, at styrke det liv du lever nu, så du også har venskaber at bygge dit liv på fremover.
Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og du er også altid velkommen til at ringe eller SMS’e til os på 116 111, eller logge dig på chatten og tale med en rådgiver.
De bedste ønsker til dig fra BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat