Brev

Hvad gør jeg..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at det er en svær situation du er havnet i. Det virker som om du er en meget samvittighedsfuld pige, der ønsker det bedste for både din ekskæreste og veninde.

Det lyder dejligt med en god ny veninde. Men det lyder også lidt hårdt, at hun og din ekskæreste kysser hinanden. Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af situationen og jalousi er en følelse som de fleste mennesker oplever engang imellem. Jeg har det indtryk, at din veninde måske ikke ved, hvor ked af det du bliver, når hun er sammen med din ekskæreste. Er det mon rigtigt? Jeg tænker, at det måske kunne hjælpe, hvis du talte med din veninde og forklarede dine følelser? Måske kan du forklare hende, at det gør ondt at se dem være sammen, selvom du er glad for, at de er gode venner? Måske kan I aftale, hvad I kan gøre, så I undgår, at du bliver ved med at være så ked af det.

Jeg tænker også på, hvilke følelser du mon har for din ekskæreste, når det gør så ondt at se ham sammen med din veninde? Det kan være rigtig hårdt, når et forhold slutter, og det er meget forskelligt, hvor lang tid det tager at komme sig. Jeg tænker på, om du mon kender www.bornetelefonen.dk/tema/forelskelse? På den side står en masse om forelskelse, og hvad man kan gøre, når man ikke længere er kærester med en person, hvis man synes, at det er svært.

Jeg håber, at du kunne bruge mine råd. Ellers er du altid meget velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116111.

Mange hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat