Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er der galt med mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på snart 14Tak for dit brev til BørneBrevkassen. Jeg er glad for, at du synes, det er en super god brevkasse. :-) Nu er det blevet din tur til at få rådgivning – det lyder også til, at du har nogle ting i dit liv lige nu, som fylder. Så det er godt, du skriver. Nå jeg læser dit brev, ser jeg tre ting. Du spørger til, det med ’dig og drengene’, ’din meget perverse ven’ og dine forældre som ’stiller ret høje krav’ til dig.Vi kan jo begynde med ’dig og drengene’. Du skriver, at du er ret populær og har mange drengevenner, og det går dig lidt på, at du ikke har været forelsket i mange år. Samtidig kan du ikke helt forstå hvorfor du lyver, når drengene spørger om I skal være kærester.

I dit brev beskriver du de to drenge som ’super sød’ og J er en dine ’bedste venner’, så det lyder ikke helt som om, at du super vildt forelsket i nogen af de to, eller tager jeg helt fejl? Hvis du helt ærligt ikke er forelsket i dem, på den måde at du reelt har vildt lyst til at være kærester, er det jo helt fint at du afviser dem.

Men, som du skriver, så bruger du små løgne som en måde at sige ’nej tak’ til dem. Det kan måske være fordi, du helst ikke vil såre dem, fordi de begge er søde og J endda også er din bedste ven? Kunne det mon være derfor, at du på din egen måde med en lille hvid løgn passer på dem, så de ikke skal føle sig helt afvist eller såret?

Måske, ville det være bedre, at du skriver eller siger til dem, at du synes de er super søde, og med J, at det bare dejligt at holde i hånden og kysse – men, at du lige nu ikke har lyst til at være kærester. Kunne det mon være en måde, at komme udenom at lyve? Alt der her med, at du ikke har været forelsket længe og ikke har lyst til at være kærester med nogen af de to drenge, som du nævner i brevet, behøver ikke at betyde, at du er lesbisk. Jeg forstår det mere, som at du er rigtig god til at være venner med både piger og drenge, det er da godt at kunne.

Det kan jo også tænkes, at du med tiden er blevet bedre til at skelne mellem kæreste kærlighed og venskabskærlighed, og det er helt fint. Sommetider når man er yngre, fx 8-10 år kan man jo være kærester med en dreng eller flere på samme tid, fordi han har en pæn frisure eller seje sko. Det ændrer sig ofte som vi bliver mere bevidste, om hvad vi synes kærlighed og forelskelse betyder.

Skal der være stort sug i maven, når du ser på ham eller bliver du helt blød i knæene og fjollet når han er i nærheden. Måske, er det sådanne nogle følelser som ikke dukker op hos dig, med de to drenge – derfor kan I jo godt være venner, også kyssevenner. Hvis du synes du er forelsket i en pige, så er jeg sikker på, at du vil mærke det på samme måde som med drenge – for kærlighed og forelskelse føles på samme måde, uanset om det er en drenge, piger eller begge man forelsker sig i. Mon, mit svar på det med ’dig og drengene’ hjælper dig til at få ro på i kærestetilbuddene, det håber jeg?Så er der din bedste ven, som du synes er ’meget pervers og grænseoverskridende’, når han, så’n helt uden at spørge dig om det er ok, bare ’tager dig på din røv og dine bryster, og nogen gange også bagboller dig’. Jeg kan sagtens forstå, at du synes det er grænseoverskridende - det er det også!
 
Han tager sig nogle meget store friheder – på måder som du tydeligvis ikke har givet ham lov til. Måske tænker han ikke over hvad han egentlig ’bruger’ dig til, og er måske heller ikke klar over, at du synes at han overskrider dine grænser? Måske har I været venner i mange år, og derfor opfatter han dig mere som en kammerat, lidt ligesom når drengene puffer til hinanden?

Men, derfor skal han jo vide, at du oplever det på en anden måde. Så hvordan gør du det bedst, så I også fremover kan være gode venner? En sød og venlig sms, tror jeg vil være bedre end at fortælle ham det, mens alle andre hører det? Du kunne måske begynde din sms sådan her:

’ Kære bedste ven, vi ved begge, at vi to er venner, og du er min bedste ven. Men, det med at du tager mig på min røv og mine bryster, og nogle gange bagboller du mig endda også – det vil jeg altså bede dig om at stoppe med. Du er stadig min bedste ven, og jeg håber, at jeg stadig er din bedste ven, også når jeg beder dig stoppe med at tage på mig?’ Kunne det mon være en måde at fortælle ham det, så I stadig har jeres venskab?Sidst, men ikke mindst, så skriver du, at dine forældre går dig lidt på, når de stiller høje krav til dig. Det er heller ikke nogen fed følelse at få, når man selv synes, at man har gjort det så godt man kunne. Og ja, man kan altid gøre tingene bedre – men hvis man tænker sådan altid, så kan det betyde, at man aldrig bliver helt tilfreds, aldrig helt glad og presses så meget, at det gør dig usikker og kan stresse dig.
 
Så jeg synes, at dine forældre skal være stolte af dig uanset karakterer, og give dig credit for din indsats og dit meget flotte 10 tal. Jeg er glad for, at du synes, det er godt at få 10, hold fast i det – har du mon sagt det til dine forældre, altså at du er glad for dit 10 tal? Måske er dine forældre ikke klar over, hvordan du har det med deres kommentarer, hvad det gør ved dig? De ved jo du er dygtig, så måske forveksler de motivation med pres og krav? Kunne det mon være det de gør?

Derfor vil det nok også være godt, at fortælle det til dem, så de kan ændre på det? Måske kunne du tage en snak med dem om det, eller hvis de stiller for høje krav og kritiseres dine karakterer igen, så sig det til dem der. At du er glad for din karakter, og at du har gjort alt det bedste du kunne – at du også har brug for deres støtte, og ikke kun kritik og krav. Kunne du mon gøre det?Det blev et lidt lang svar. Jeg håber, at du kan bruge mine råd og forslag? Og hvis du har brug for det, er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, SMS’e eller logge dig på chatten.Mange hilsner BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat