Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hun stjæler min kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Hvor er det dejligt at læse, at du har fundet dig en sød kæreste, som du er glad for. Det er så fantastisk at læse, at du valgte at følge dit hjerte og fortalte ham, at du var vild med ham. Det må have krævet en masse mod. Sejt gjort! Jeg er dog ked af at høre, at du tænker meget på, om der måske kunne opstå noget mellem din ”gamle” veninde og din nye kæreste. Derfor håber jeg, at mit svar måske kan hjælpe dig, så du ikke længere skal gå og frygte, hvad der ”måske” kan ske. 

I løbet af livet stifter vi bekendtskab med mange følelser. Nogle af følelserne er rare og positive, mens andre desværre er det modsatte. Jalousi er en af de følelser, som kan være svær at kontrollere. Det er dog helt normalt, at man kan opleve jalousi. Den kan måske endda være lidt "sundt", fordi det bliver helt tydeligt, at man er vild med et andet menneske. Et menneske, som man er bange for at miste. Desværre kan jalousien også blive så voldsom, at det er svært at nyde, at man fx har en vildt sød kæreste. 

I dit brev skriver du, at din kæreste ”næsten er faldet for din veninde”. Hvad får dig mon til at tro det? Din kæreste har jo valgt, at det er dig, der er hans kæreste. Hvis han ikke havde været vild med dig, havde han aldrig sagt ja til at blive kærester. Husk det. Indimellem kan det føles så forkert at tale om ”jalousi”, men da det er en naturlig følelse, skal man også kunne tale om det. Hvis du har mod på det, kan du jo overveje, om du måske skal fortælle din kæreste, hvad du går og tænker på? Måske kan du fortælle ham, at du er bange for at miste ham, fordi han betyder så meget for dig. Når du har sagt det, kan det være, at din kæreste bekræfter dig i, at han har det på samme måde. Det kan også være, at han bliver lidt sur. Hvis han bliver sur, kan det være et tegn på, at han føler, at du ikke rigtig tror på ham og hans følelser: "Du har jo ingen grund til at være jaloux". 

Det kan også være, at han reagerer på en helt anden måde, men vigtigst er dog, at du taler med ham om det, hvis du føler, at det fylder så meget hos dig, at du ikke kan "glemme" det, før du har talt med ham om det. 

Som veninde/kæreste skal man være ærlig over for sig selv, men samtidig skal man også passe på, at man ikke laver ”regler” for andre. Jeg ved fra andre, at det ikke altid kan betale sig, hvis man fx ”forbyder” sin kæreste at tale med bestemte personer. Et forhold skal nemlig bygge på tillid. Man skal tro på hinanden, og man skal lære at tro, at man vil hinanden det bedste. Det samme er gældende for ens veninder. I stedet for at se det som en ”trussel”, at din veninde er begyndt at tale med din kæreste, kan du også vælge at vende det om. Du kan i stedet se det som en positiv ting, at din veninde og kæreste kommer godt ud af det med hinanden. Selvom du måske ville ønske det modsatte, så ved jeg fra flere unge, at det kan være rigtig hårdt, hvis ens veninder fx ikke kan lide ens kæreste. Så prøv at se, om du ikke kan se det som en fordel. Det betyder dog ikke, at du ikke gerne må tale om, at du synes, det er lidt svært, at de taler sammen, især hvis de taler meget sammen. Det kan også være, at du skal overveje at tage en snak med din veninde, men pas på med at være "fordømmende" og "sur" på hende. Spørg i stedet ind til, hvordan hun har det. Det kan jo også godt være, at hun synes det er lidt svært, at hendes gode veninde lige pludselig har fået en kæreste, som hun tilbringer meget tid sammen med. Det kan jo være, at hun også er lidt "misundelig" og måske ville ønske, at det var hende. Det er dog ikke lig med, at hun ønsker, at det skal være din kæreste. Det kan også være, at din kæreste har en ven, som måske kunne være noget for din veninde?! I så fald kunne du jo overveje, om I kunne lave noget alle sammen?!  

Du fortæller din veninde har fået en makeover og nu går mere op i hendes udseende. Det behøver jo ikke at handle om at hun ønsker at "stjæle" din kæreste, men hænger måske også sammen med den alder i er. Det er helt normalt i teenageårene at begynde at fokusere mere på udseendet og hvad andre synes om en, så måske handler det mere om, at din veninde er nået dertil i hendes pubertet, at udseendet har fået fokus og måske hun også generelt er begyndt at interessere sig mere for det modsatte køn. Hvis du kigger efter flirter hun måske også med andre drenge. Bare en tanke, så du måske kan se det i et større perspektiv?

Jeg håber, at du måske har fået nogle nye perspektiver på dine følelser. Selvom det kan føles rigtig svært, så ”ejer” man aldrig et andet menneske. Det betyder, at i sidste ende kan man ikke kontrollere og bestemme, at man altid skal være sammen, men så længe man er kærester, bliver man nødt til at stole på, at ens kæreste har de samme følelser, som man selv har. Og så husk lige på, at din kæreste har valgt dig. Det har han, fordi du er sød og dejlig! Det er dig, han gerne vil være sammen med - og ikke din veninde! 

Hvis du har brug for det, er du meget velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111. Nogle gange har man nemlig brug for at få sagt tingene højt, fx at sætte ord på "jalousien", så man igen kan fokusere på alt det gode i kæreste- og venindeforholdet. 

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat