Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hun flirter med min drøm

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Tak fordi du har skrevet til brevkassen. Tillykke med at du er forelsket. I brevet beskriver du at han er det første, du tænker på om morgen, og det sidste du tænker på inden du går i seng. Du skriver at det kan virke overdrevet, men jeg synes egentlig at det er en ret fin beskrivelse. Jeg er ret sikker på at andre , der har prøvet at være forelsket vil kunne nikke genkendende til oplevelsen af ikke at kunne tænke på andet end ham eller hende.

Jeg synes at kunne læse mig frem til at du er ret vild med ham. Alligevel skriver du, at du vil vente til du er mere klar med at fortælle ham om dine følelser. For mig virker det som om at du er en pige, der er velovervejet og jeg tænker at det er et klogt træk at tage tingene stille og roligt. Jeg læser mig til, at I småflirter og hygger jer i hinandens selskab. I snakker godt sammen og smiler meget til hinanden. Selvom I endnu ikke er kærester, er denne del en stor del af det at være forelsket. Det, I har sammen lige nu, lyder ret dejligt, så denne del af forelskelse skal du bare nyde og så er det spændende at se, hvad der sker mellem jer i fremtiden.

Du beskriver at du bliver jaloux/frustreret, når du ser G kysse og kramme på ham. Jalousi er en følelse af usikkerhed man ikke helt kan styre og derfor bliver nogle mennesker jaloux. Det er menneskeligt, men også meget frustrerende. I din situation tænker jeg at det bliver særlig vanskeligt, fordi I jo ikke er kærester. Havde I været kærester, kunne du måske nemmere sige fra. Her sidder du ved siden af og skal overvære det og det kan jeg sagtens forstå er dybt frustrerende. Desuden tænker jeg også, at G er meget frembrusende og jeg bliver nysgerrig på, om hun gør dette på andre drenge eller om det kun er på ham?

Du skriver at han har forsøgt at bede hende lade være, men at hun ikke har forstået budskabet. Hvis han virkeligt ikke bryder sig op den form for berøring og opmærksomhed, tænker jeg at det er vigtigt at han får sagt helt fra. Spørgsmålet er hvad du eller andre kan gøre? Ville det være en mulighed for dig at tale med ham om det? Hvis han igen beskriver at han hader når hun gør det, tænker jeg at det kunne være fint at spørge ham om I sammen skulle lægge en plan for hvordan I stopper hende?

I skal med andre ord være fælles om et projekt, der betyder at han på en ordentlig måde får sagt fra over for G. Det kunne fx være at han skulle være endnu mere tydelig omkring hans budskab. Eller at han skulle bevæge sig væk fra hende, når hun kom over til ham, at han skulle sige på en pæn måde at han ikke var interesseret i hende eller måske kunne du hjælpe ham ved fx at konfrontere hende næste gang. Du kunne fx sige, ”hvorfor har du et behov for at kysse og kramme ham hele tiden?”. Ved at konfrontere hende foran ham, er hun nødt til at forholde sig til hendes egen måde at opføre sig på og hvis han gentager at han ikke bryder sig om det, tænker jeg at hun måske bliver mere opmærksom på hvordan hun opfører sig og hvilke signaler hun sender. Hvis denne strategi bruges, kan du desværre også risikere at hun svarer fordi hun synes han er sød og hvis det er tilfældet, er spørgsmålet hvordan han ville reagere på det? Er det mon en chance, du tør at tage?

En anden ting du kunne forsøge, er måske at aflede hende hver gang, hun går over til ham. Du kunne måske vise hende noget eller give hende noget i hænderne, som gør at hun slet ikke får tid til at røre ved ham. Hvis du har mod på det, kunne du indvie en veninde i dine følelser og få hende til at hjælpe dig.

Sidst men ikke mindst er det måske også en mulighed, at du selv rejser dig og går når hun kommer over. Jeg tænker at det ville hjælpe en anelse på din jalousi, at du ikke behøvede at se på det. Skulle drengen spørge til hvorfor du går, kunne du måske svare at du ikke synes at det er særligt rart at se på. Så kan han måske selv tænke sig til hvorfor du mon har det sådan. Faren ved denne strategi er dog at du kan risikere at du kommer til at forestille dig alle mulige ting, fordi du ikke er ved siden af og derfor ikke kan holde øje med hvad der foregår. Så derfor vil det nok være en idé, at du og ham aftaler, at han kan vende sig om til dig, når hun kommer over og vil kramme på ham. At vende ryggen til hende, er en afvisning til hende og samtidig også at vise dig, at det er dig han er interesseret i. Hvis ikke i kan lægge en strategi sammen, så er det måske dig der lige rører ham på skulderen, så han vender sig om mod dig og du kan vise ham noget på din telefon eller sige 'Hey, skal du med ud eller over til..´?

Jeg håber at nogle af de ovenstående strategier, der kan hjælpe dig.

På www.bornetelefonen.dk/Temaer/Forelskelse.aspx kan du læse om forelskelse og få flere gode råd. Her kan du også læse andre breve fra både drenge og piger, som ligesom dig er forelskede.

Held og lykke med kærligheden

De bedste hilsner

Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat