Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hun er kold

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Jeg kan godt forstå, at du kan blive usikker på, hvad hun tænker og føler for dig., når du har den historie, som du har; mobning og deraf manglende tro på dig selv.
Det er kan være sådan, at hvis man kender følelsen af, at visse folk meget tydeligt viser, at de ikke bryder sig om én ved fx at mobbe eller holde én udenfor, så kan man komme til at tænke, at det er sådan, alle mennesker har lyst til at behandle én.
Det er det selvfølgelig ikke, men den mistro kan man godt bære rundt på i meget lang tid, når man har prøvet at blive mobbet - altså indtil man bliver vant til at folk uden tøven accepterer én.
Indtil da kan man nemt blive usikker på folks intentioner, og man kommer derfor tit til at tolke rigtig meget på deres adfærd og de ting, de siger.

Det vil sige, at man lægger mærke til deres tonefald, deres øjne, deres smil, deres ordvalg, hvor lang tid der går, inden de svarer på en sms og sådan noget.
Man kommer nok til at tænke mere over tingene, end så mange andre gør, og når man gør det, kan man også nemt komme til at tænke, at når man ikke får svar på en besked, så er det fordi, den anden synes, at man er ligegyldig eller dum eller lignende. Det behøver det selvfølgelig ikke at betyde, men vi mennesker bruger altid vores erfaringer til at forstå verden og andre mennesker med. Og dine erfaringer kan nemt kommer til at spænde ben for dig.

For mig lyder det til, at pigen, du synes, er sød, synes, at du er helt okay, som du er. Og måske er hun bare ikke typen, der bruger smileys i sine beskeder. På den måde behøver det ikke betyde noget, at de mangler...ellers kan man forsigtigt spørge hende om, hvordan hun har det med smilieys og andre emojis.

Hvis du gerne vil lære hende bedre at kende, synes jeg, at du bærer dig fint ad. Du viser hende interesse og tager initiativ til at tale med hende.
Måske kan hun rigtig godt kan lide dig. Eller måske ved hun ikke, at du har stærke følelser for hende.

Måske kan du få nogen til at hjælpe dig med at finde ud af, hvad hun egentlig føler for dig. En god ven eller veninde. Kunne du det?

Bliv endelig bare ved med at vise hende interesse, som du allerede gør. Det er en fin måde at komme tættere på, og så må du føle dig frem og se, om hun gengælder din interesse.
Og husk så, at de følelser og de oplevelser, du har med fra tiden, hvor du blev mobbet, ikke kan ses udenpå, med mindre du viser det tydeligt. Det vil altså sige, at du ikke behøver frygte, at hun eller andre kan se, hvordan du har det indeni.
Men måske skulle du snakke med nogen om det. Måske pigen her, vil det være en idé? Så hun måske forstår nogle af de ting, du kæmper med skal blive bedre for dig. Det kan ofte hjælpe at få talt om det, så de usikre følelser til sidst mister deres magt over dig.

Held og lykke med det!

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat