Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp min kæreste føler sig ikke elsket..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Du spørger, hvad der er galt med dig. Jeg tænker ikke, at der er noget galt med dig. Jeg synes, at din situation lyder rigtig svær, og jeg kan godt forstå, at du er ked af det.

Det er ikke nemt bare at gøre alle de “rigtige” ting, for du skal jo også have dig selv med. Hvis man hele tiden går og er bange for at gøre noget forkert, så kan det være rigtig svært at gøre noget som helst. Til sidst kan alt føles forkert.

Kærlighed går begge veje. Det er ikke bare den ene, der skal give den anden. Og som regel er det sådan, at når den ene giver, så får den anden også lyst til at give. Derved giver man hele tiden hinanden opmærksomhed, kærtegn og smil. Det er vigtigt, at det er jer begge, der giver, og ikke kun dig, der skal gøre, som han synes. Giver det mon mening for dig?

Jeg tænker, at du måske kan tale med ham om, at det kan være svært at gøre de rigtige ting, når du hele tiden føler dig, at du ikke gør noget godt nok. Det lader nemlig til, at det er sådan, du har det.

Det er tydeligt, at du så gerne vil gøre din kæreste glad, og at I har kæmpestor betydning for hinanden. Og når man er så tætte, som I to lader til at være, så kan frygten for at miste godt vokse sig meget stor. Det kan gøre, at man bliver ked af det og bange for at gøre noget forkert, så man bliver forladt. Sådan er der mange børn og unge, der oplever det, når de er meget forelskede.

Hvordan ønsker han mon, at du skal være? Bliver han måske jaloux, når du snakker med andre? Er han meget bange for at miste dig?
Er det han ønsker noget, som du er i stand til at leve op til uden at lave helt om på dig selv? For man kan ikke lave sig selv helt om. Man kan godt øve sig og blive bedre til nogle ting, men man har også en personlighed, som bliver ved med at være den samme.

Frygten for at miste kan godt gøre, at man begynder at prøve at styre hinanden. Så gør man måske krav på, at den anden skal være på en bestemt måde eller skal holde op med at gøre bestemte ting. Det kan også være, at der er andre ting i din kærestes liv, der indimellem gør det lidt svært at være ham? Og så kan han måske komme til at forvente lidt for meget af dig.

Jeg har stillet dig nogle spørgsmål i mit svar for at prøve at hjælpe dig med, hvad der måske kunne være godt at tænke mere over.

Hvis du får nye tanker, som du har brug for at dele, så kan du kontakte os på BørneTelefonen på 116111. Hos os er du helt anonym, og vi skal også nok hjælpe dig i samtalen, hvis du går i stå. Du kan også skrive med os på sms eller chat.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat