Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige pige

Tak for dit brev. Som jeg læser dit brev er der ligesom 2 ting, som hver især piner dig:

Du har oplevet, at du har gjort noget, som du fortryder. Selvom du har en sød og tilgivende kæreste, så kan du ikke slippe den oplevelse, men sidder fast i den – kan du genkende det?

Jeg spekulerer på, om det skyldes, at du i virkeligheden stadig er lidt vild med din eks, eller at du bare ikke er forelsket i din nye kæreste?

En forklaring kunne også være, at du ikke kan tilgive dig selv? Hvis man er perfektionist, eller har meget stærke indre værdier om, hvordan man skal/ikke skal opføre sig, så kan det være afsindig svært at glemme sine egne fejl. I stedet bebrejder man sig selv konstant. Er du mon typen, der ofte dømmer sig selv hårdt?

Hvis du genkender det, jeg skriver, så kan det hjælpe, at du fx siger til dig selv "Sket er sket. Men jorden går ikke under, fordi jeg laver en fejl. Jeg er ikke perfekt, ingen er perfekte. Jeg er ok."
Du kan selv finde på flere af den slags "beroligende" sætninger. Dette kan måske hjælpe dig til at give slip på din oplevelse og komme videre.

Det andet er dine selvmordstanker, og din lyst til at afvise andre og isolere dig. Det kan måske skyldes, at du har haft en eller flere oplevelser, som har gjort dig meget ked af det, som du ikke har fået talt med nogen om. Kan du genkende det? Måske har du ikke så mange gode erfaringer med at fortælle nogen, hvordan du har det inderst inde?

At man går og føler sig deprimeret kan komme af, at man er skuffet eller vred, men bare ikke har noget sted at komme af med sine (negative) følelser. Har du nogle mennesker omkring dig, som du godt tør fortælle alting? Jeg tænker nemlig, at det vil være rart for dig at åbne op for dine tanker til en god veninde, eller en voksen du har tillid til. Kunne du have lyst til at prøve det af?

Måske har mine gæt været helt ved siden af. Men jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine spørgsmål, til at få lidt hold på hvad der sker inden i dig. Du er altid velkomme til at kontakte os, hvis du trænger til en snak. Begynder du at tænke mere alvorligt på selvmord, så skal du fortælle det til dine nærmeste, eller kontakte os med det samme.

Kærligst, BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat