Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har brug for svar

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng,

Tak for dit ærlige brev. Det er dejligt at læse, at du og din kæreste har fundet hinanden igen. Jeg læser dit brev, som du og din kæreste er meget tætte og ærlige om tingene.

Jeg tænker, at du skal blive ved med at være åben overfor din kæreste og fortælle, at det er svært for dig at tænke på, at hun har været sammen med sin eks. Jeg tænker, at hun må være den bedste til at berolige dig. Det betyder ikke, at det skal være det, som du og din søde kæreste skal bruge tiden på at snakke om, men det er OK at nævne og så måske ikke snakke så meget mere om eks’en.

Min erfaring er også, at tiden ofte hjælper - at jo længere tid, man har været sammen, jo mere stoler man på den anden, og jo mere falder man til ro i forholdet... og det som er foregået i andre forhold. Så måske skal du være tålmodig og blive ved med at lægge mærke til, hvor dejlig hun er, og holde fast i det.

Det ved jeg godt kan være svært lige nu, når tankerne om hendes eks rammer dig. Kunne du øve dig i at tænke på noget andet eller måske gøre noget f.eks. gå en tur, læse i en bog, spise et æble…. noget der kan afbryde dine tanker?

Jeg håber, du finder en vej ud af dine tanker om eks’en. Hvis du stadig synes, det er svært og har lyst til at høre, hvad andre tænker omkring det, kan du altid ringe eller skrive direkte til os på BørneTelefonen på 116 111.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat