Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har brug for opmærksomhed.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære K

Sikke et fint og ærligt brev du har skrevet – jeg synes, du har været rigtig god til at beskrive, hvad det er, der sker, når du flirter, og også hvordan du selv har det med det. Du skriver, at det er en form for spil for dig – men at du også gerne vil have nogle råd til at stoppe.

Jeg kan godt forstå, den dobbelthed, du så fint beskriver – hvor det både er dejligt at flirte men også kan føles forkert, når du nu alligevel ikke rigtig er interesseret i dem, du flirter med. Du skriver, at du synes, det er lidt ondt overfor de drenge, du ikke er interesseret i – og jeg er faktisk enig med dig i, at det er unfair overfor drengene. Selvom du jo slet ikke ønsker at såre dem - så er det måske det, du kommer til at gøre.

Alligevel kan jeg også godt forstå, at du oplever det dejligt at flirte – det er altid dejligt at blive bekræftet ved at få positiv opmærksomhed. Og det er helt normalt, at man omkring de 14 år, som du er, begynder at forsøge sig med at flirte med drengene.  Det er en del af det at være ung – og et dejligt spil, som du ikke skal stoppe helt med. 

Men det kan – som du også selv har mærket, være et uheldigt mønster, hvis man kun flirter for at få opmærksomheden. Jeg gætter på, at det ikke giver dig helt det, du gerne vil have...som nok er en rigtig kæreste. 

Ud fra dit brev lyder det som om, at du var meget populær dengang, du var kærester med din ekskæreste, og efter I slog op, blev du mindre populær, mon det er rigtigt? Du spørger, hvorfor du flirter med mange drenge, også dem som du ikke kan lide. Det er svært at svare dig helt præcis på. Men jeg tænker, at en af grundene kan være, at du gerne vil føle dig ekstra særlig og populær igen, ligesom dengang med din ekskæreste - mon det kan være derfor?

Du skriver også, at du godt kunne tænke dig at få en kæreste igen, men at du føler dit behov for at flirte med de andre drenge står i vejen for dette. Det tror jeg, du har ret i. For hvis du hele tiden har travlt med at flirte med mange drenge – så giver du dig nok ikke den tid, der er nødvendig for at lære én dreng rigtigt at kende. 

Du spørger, hvordan du kan stoppe med at flirte for at få opmærksomhed. Jeg tror, at et første skridt er, at du bliver klar over, at mønsteret er uheldigt og forhindrer dig i at få det, du gerne vil have. Og den erkendelse har du– derfor tænker jeg, at du allerede er på vej i den rigtige retning.

Dernæst tænker jeg, at det måske også kunne være hjælpsomt for dig, hvis du prøver at tale med dine veninder om det-  måske de kan hjælpe dig væk, hvis de ser dig flirte med en dreng, som du ikke er interesseret i? Måske har de også nogle gode råd til dig? 

Endelig kan det måske hjælpe på dit ønske om opmærksomhed, hvis du laver en masse gode ting for dig selv, så du bliver bekræftet på en anden måde i, at du er dejlig og perfekt, lige som du er? Det kan f.eks. være at være en god veninde over for dine veninder, udleve en drøm som du har, starte på en sport/fritidsaktivitet, som du godt kunne tænke dig eller noget helt andet? 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Ellers er du også velkommen til at ringe gratis og anonymt ind på Børnetelefonen på tlf. 116 111.

Rigtig meget held og lykke med det hele.

Mange hilsner fra Børnetelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat