Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Han kan lide min veninde… Og hun kan også lide ham

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dig!

Først og fremmest: Tak fordi du skriver til BørneTelefonen! Det kan være svært at tage hul på at snakke om svære ting, men du har taget det første skridt, og det er godt gjort af dig.  Det lyder som om der sker meget i dit liv lige nu, og der er meget at forholde sig til.

Du skriver, at du er virkelig ked af det, og det tænker jeg ikke, der er noget at sige til: Ham du godt kan lide, kan lide din bedste veninde, og hun kan også lide ham. Og hun har samtidig længe vidst, at du var glad for ham. Når man er glad for en anden, risikerer man samtidig at blive såret. Og sådan kan det måske føles for dig nu? At du føler dig såret over, at de har fundet sammen?

Du skriver at du ikke er sur på dem, men på dig selv. Og jeg tænker det er en følelse som mange kender til – at man vender det indad og bliver sur på sig selv. Men jeg har samtidig lyst til at sige til dig, at du ingen grund har til at være sur på dig selv. Vi kan ikke styre vores følelser og hvem vi bliver forelskede i. Heldigvis! Og du kunne jo ikke vide, at han var interesseret i din veninde.

Måske kan det, som du selv nævner, være meget godt med en lille pause fra dem begge to henover ferien? Du kan også overveje om det ville være rart at ‘slukke’ eller stoppe med at følge dem på sociale medier. På den måde undgår du at bruge en masse tid på at holde øje med dem og hvad de laver. Så kan du ligesom vænne dig til tanken. Og der kan ske meget på en sommerferie..

Du har allerede rakt ud efter hjælp ved at skrive til BørneTelefonen. Og du skriver også, at du overvejer at tale med din anden veninde eller lærer. Det tænker jeg er en rigtig god ide, selvom det kan føles grænseoverskridende. Men tit bliver det tunge lidt lettere, når vi deler det med andre. Som en stor sten vi bærer rundt på, og pludselig kan lægge fra os i vejkanten.

Jeg håber du kan bruge mit svar, og ellers er du altid velkommen til at skrive igen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat