Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Han kan lide en anden hvad gør jeg!?

Kære brevkasse

Jeg ville lige prøve, jeg er blevet godt og grundigt forelsket i en dreng fra min klasse

jeg sidder skråt bag ham og når jeg skal se tavlen er han der, men jeg har snakket så meget om ham at min bedste veinde siden børnehaven er blevet lidt træt af det og jeg har det som om jeg er ved at skubbe hende væk.

Samtidigt har jeg snakket med drenges bedste ven og snakker godt med hans ven har så fået af vide at han kan lide en fra en anden skole, jeg ville næsten hellere have det var en fra min skole så jeg vidste hvem det var.

Men jeg kan ikke få et navn af vide, men det gør helt ondt i min mave at tænke på det, og er bange for at skubbe min veninde væk.

Hvad skal jeg gøre har tænkt på at glemme ham flere gange men det kan jeg ikke!?

Hilsen “Den triste”

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Forelskelse er en stor ting og jeg kan godt forstå, at følelserne fylder meget for dig.

Når man er forelsket kan det fylde hele ens verden. Man taler måske meget om den person man er forelsket i og har måske svært ved at koncentrere sig i skolen. Forelskelse er en dejlig ting, men som du skriver, kan det også være hårdt - fx når man er i tvivl om, om den er gengældt.

Mon du snakker med drengen, som du er forelsket i? Kunne du prøve at tale lidt mere med ham og finde ud af, om han også er interesseret i dig? Måske kan du prøve at smile til ham, holde øjenkontakten lidt længere end du plejer eller finde ud af, om I har nogle fælles interesser, som I kan tale om. Det er en del af at være forelsket, at man er sårbar og tager nogle chancer, så måske skal du skal prøve lidt mere.

Det lyder rart med sådan en veninde, som du har haft i mange år. Jeg forstår, at venskabet betyder meget for dig. Det er måske derfor, at du er bange for at skubbe din veninde væk? Mon I har talt om, at hun er træt af at høre om forelskelsen, eller er det bare en fornemmelse du har? Du kan jo prøve at spørge hende, om hun bliver irriteret over, at du snakker om det. Hvis hun synes, at I snakker for meget om det, kan du måske prøve at dele det med en anden ven eller veninde også?  Alle mennesker oplever at blive forelskede og kan føle sig sårbare i den forbindelse - det kan være rart at tænke på, hvis det er svært at tale om forelskelsen.

Måske kan du bruge vores Gode råd om forelskelse: https://bornetelefonen.dk/tema/forelskelse Der står noget om forelskelse, hvad man kan gøre overfor den man er forelsket i, og hvad man kan gøre, hvis det viser sig, at forelskelsen ikke er gengældt.

Jeg håber, at du får mod på at få snakket med drengen fra din klasse og at du får talt med din veninde.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat