Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ham eller veninderne

Kære brevkasse.

Jeg er en pige på 13 år. Jeg har en kæreste som hedder S. Han er simpelhent bare dejlig og jeg elsker ham virkelig.

Vi begyndte at være kærester for snart en måned siden. Før vi blev kærester var vi bedste venner men vi havde begge fået følelser for hinanden. Vi snakker rigtig meget sammen og er meget tit sammen i frikvarter og timer.

Men problemet er at for en uge siden ca. Begyndte nogen af mine veninder at ignorere mig på en måde og ikke rigtig gad at snakke. Jeg fik følelsen af at de ikke gad mig mere.

Har fået af vide af min anden veninde at det er fordi de føler jeg aldrig har tid til dem mere og at jeg sætter min kæreste før dem. Men det gør jeg ikke for jeg elsker dem allesammen.

Selv min bedste veninde er ked af det over det og føler vi aldrig er sammen mere. Vil ikke vælge nogen fra.

Mit spørgsmål er… Om jeg skal sige til min kæreste at vi ikke skal være så meget sammen? Eller om mine veninder burde forstå at jeg elsker dem lige meget? Hvad skal jeg gøre?

Er rigtig ked af det fordi jeg føler ingen gider mig mere…

Hilsen en trist og forvirret pige.

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev hvor du skriver, at du du føler dig trist og forvirret over dine veninders opførsel.

Hvor er det dejligt for dig, at du har en kæreste som også er din ven, jeg kan godt forstå, at du er glad for ham.

Dine veninder synes, du bruger for meget tid med din kæreste, siger de. Kunne det tænkes at veninderne virkelig savner dig som veninde? Og at de også bliver forvirrede over jeres forhold? Hvis venner bliver forvirrede eller usikre på forholdet, så holder de sig gerne væk for ikke at blive såret. Kunne det tænkes, at det er derfor, du føler, at de ikke gider dig lige nu?

Mit forslag til dig vil være, at du finder ud af med dig selv, hvor meget tid du synes er rimeligt at bruge sammen med kæreste og veninder. Når du er alene en dag og har lidt tid for dig selv, kan du eventuel lave nogle regler for dig selv om, hvor meget du vil være sammen med dem og hvornår.

En måde at gøre dette på kunne være at sige, at du kun vil være sammen med veninderne i skolen og ikke kæresten. En anden måde kunne være at give dem et frikvarter hver. Hvad så med fritiden... måske 2 dage med veninder og resten med kæresten? Du må finde ud af, hvordan du vil fordele og prioritere din tid, og hvordan du har det bedst.

Jeg tænker, at det er en god ide at fortælle dine veninder, at du er blevet forvirret over alt dette, men at du er lige så glad for dem, som du hele tiden har været. Måske kan du også fortælle dem, at du har lavet denne fordeling, fordi du synes de fortjener at vide, hvornår de kan regne med dig.

Måske er du den første af veninderne, der har fået kæreste? Hen ad vejen vil alle veninderne måske få sig en kæreste.....og hvad så...hvordan skal I, som veninder, holde sammen? Måske er det et emne I kan tage op i jeres venindegruppe, hvad tænker du om den ide?

Jeg håber det bliver lettere for dig hen ad vejen, både at være sammen med kæresten og at være sammen med veninderne, så I alle er glade.

Du er selvfølgelig velkommen til at ringe herind på BørneTelefonen på tlf: 116 111, hvis du gerne vil snakke med en af vores søde rådgivere.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat