Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ham eller hende??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,
Tak for dit brev til BørneBrevkassen. Jeg kan godt forstå, at du føler, at det hele er lidt svært lige nu. Det er aldrig rart hverken at skændes (i kortere eller længere perioder) eller at afslutte et forhold til et andet menneske, som man har elsket.

Du fortæller, at du har haft en kæreste det sidste år, men at i de sidste par måneder har skændtes meget, og at du græder hver dag. Du fortæller også, at du muligvis er blevet forelsket i en anden pige, som du lige har lært at kende - Er det mon rigtig forstået..?

Du spørger, hvad du skal gøre, og hvem du skal vælge.

Det, første jeg tænker på, er, om du mon har fået talt ordentligt med din kæreste..? Har du mon fortalt ham, hvor ked af det du er, hvilke tanker og følelser du går rundt med - og har du fortalt ham, hvad det gør ved dig, at I skændes så meget..? Nogen gange kan det være svært at komme ud af et dårligt mønster (I skændes meget), hvis man ikke selv eller som kærestepar formår, at sætte ord på, det der er svært. Kan du følge mig..?

Måske ved I slet ikke, hvad hinanden tænker og føler lige nu, hvilke behov I hver i sær har - og måske har han det ligesom dig - at han er i tvivl, om I skal fortsætte som kærester... Det er aldrig rart eller trygt at afslutte et forhold. Man kan være så meget i tvivl - er det nu det rigtige at gøre (?). Man kan pludselig føle sig meget ensom, men måske også lettet (?). Men jeg tænker, at det er vigtigt at være ærlig over for ham - vigtigt ikke at holde ham hen i uger eller måneder, hvis du allerede er på vej videre.

Jeg tænker, hvis du kan, at du skal "invitere" ham hjem til en snak, hvor du sætter ord på dine frustrationer, tanker og følelser. Måske vil det i sådan en snak give sig selv, hvad du skal gøre... måske vil din intuition - din mavefornemmelse fortælle dig, hvad der føles rigtigt for dig, og hvad der ikke føles rigtigt...

Jeg har svært ved at sige til dig, om du skal vælge ham frem for hende eller omvendt... Men måske - hvis du gør det forbi med din kæreste - du skulle give dig selv lidt luft. Give dig selv tid til at mærke ordentlig efter, hvad du føler - Tror du, at du kan det?

Måske vil dine følelser for pigen vokse lige så stille - eller måske du vil opleve en stormende forelskelse..?

Du er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller at logge på UngeChatten, hvis du har brug for at tale din situation i gennem med en af vores rådgivere der.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat