Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Håbløst forelsket i min psykolog

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A

At blive forelsket i sin psykolog, eller en anden voksen man har tillid til, er helt normalt. Også selvom det måske føles forkert, da det er jo er et professionelt forhold, man har til hinanden.

At være fascineret af et andet menneske kan minde meget om forelskelse. Så selvom du er betaget af din kvindelige psykolog, betyder det ikke nødvendigvis, at du er lesbisk. Men hun er måske den første, der virkelig har forstået dig - og derfor kan der opstå varme følelser. Det kunne også have været en mandlig psykolog.

Man kan også opleve at have nogle følelser for en veninde, som minder om forelskelse. Især når man er i din alder, hvor man langsomt lærer sig selv, sine følelser og sin seksualitet at kende.

Måske vil du en dag opleve, at have lyst til at være sammen med en pige på din egen alder, og mærke efter om det føles rart. Det kan også være, at du ikke vil opleve dette. Begge dele er helt okay og naturlige. Det vigtigste er, at du lytter til dig selv og dine grænser. 

Så som svar på dit spørgsmål: Dine følelser for psykologen, behøver ikke at betyde, at du er lesbisk. Jeg tænker, at du ”bare” er meget glad for det, som din psykolog har kunne hjælpe dig med. Du skriver selv, at det er blevet meget bedre med dine tvangstanker - og det er jo fantastisk. Også selvom det betyder, at jeres ”forhold” snart stopper. Det giver god mening, at det både føles godt og dårligt.

Selvom det er hårdt at acceptere, så er det godt, at du er klar over, at din "betagelse" ikke vil blive gengældt. Hun er en dygtig psykolog, der har hjulpet dig - og fordi hun netop er så professionel, kommer der heller ikke til at ske noget. Men hvis du har mod på det, kan du måske fortælle hende, at du er meget fascineret af det, hun har hjulpet dig med, og måske kan du også sige, at du frygter lidt, at du ikke længere skal gå hos hende.

Hvis du åbner op for sådan en samtale, vil hun også kunne fortælle dig, at det er helt normalt at få varme følelser for ens psykolog. Det er slet ikke noget, man skal skamme sig over. Det er derimod meget menneskeligt. 

Når du er færdig med dit forløb, tror jeg, at du langsomt vil glemme følelserne. En dag vil du nok møde et andet menneske, der kommer til at betyde endnu mere end din psykolog. Eller betyde noget på en anden måde. Det er jeg slet ikke i tvivl om.  

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat