Brev

Graviditest test

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13. 

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at I er lidt bekymrede. Men I har gjort, hvad I kunne for at forhindre graviditet, og det er virkelig godt.  

Man kan købe graviditetstesten i de flest supermarkeder (fx. Føtex, Kvickly, Fakta, Netto, Meny). De er tit placeret helt oppe ved kassebåndet. 
Man kan også købe dem på apoteket. 

Når du/I har købt testen og skal hjem og tage den, så tænker jeg, at det kan være en god ide, at I er sammen, når du tager den. Så kan I også sammen læse den seddel, der følger med, så I er sikre på, at I får taget testen rigtigt.

Det virker heldigvis som om, at I er rigtig glade for hinanden og løser ting sammen. Jeg tænker derfor, at I kan være gode støtter for hinanden, ligegyldig om testen viser det ene eller det andet. 

Hvis testen viser, at du er gravid, så skal du hurtigst muligt kontakte din læge. Så kan han/hun hjælpe dig med at finde ud af, om du vil have en abort eller beholde barnet. Du kan finde din læges telefonnummer på dit sygesikringsbevis.

Du skriver, at du først vil tale med din forældre, når du ved besked, om du er gravid. Jeg synes, det er rigtig godt, at du har tænkt dig at tale med dem. Hvis du er gravid, kan de nemlig være en rigtig god hjælp og støtte for dig. 

Jeg ønsker dig rigtig meget held og lykke og håber på alt godt for dig og også din kæreste.

Kærlig hilsen Børnetelefonen 

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat