Brev

Gravid??:(((

Min kæreste og jeg var sammen i fredags, og da vi begge ikke lige ved om vi er klar til at have sex, lå vi bare og puttede og rørte ved hinanden.

Han kom ikke, men vi lå i ret lang tid og gnubbede os op ad hinanden. Han rørte ved sig selv, og lige efter gav han mig finger.

Vi har gjort det en masse gange før, uden at jeg er blevet gravid, men kan man godt blive gravid af præ-sperm?

Jeg er utrolig bange for at jeg måske er gravid og jeg håber at i kan svare på mit spørgsmål.

Hilsen de ulideligt bange.

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære kærestepar.

Hvor er det godt, at I skriver til os med jeres bekymringer. Jeg kan godt høre, at I er meget bekymrede for, at du skulle være blevet gravid.

Det er rigtigt, at præsperm godt kan indeholde sædceller, og at man derfor godt kan blive gravid af præsperm. Det kan derfor ikke udelukkes 100%, at du skulle være blevet gravid, og jeg vil derfor opfordre dig til at tage en graviditetstest. Denne kan man tage en dag efter, man normalt skulle have fået menstruation.

Dog vil jeg også sige, at det er meget usandsynligt, at du skulle være blevet gravid. For det første er risikoen for at blive gravid af præsperm ikke ret stor, og her er det hvis man har været eksponeret for præsperm via samleje. Så risikoen hos jer, hvor eventuelle sædceller i præspermen har skullet finde vej fra hans fingre og videre op i dig, er altså utrolig lille.

Det lyder til, at I har talt om samleje, og at I begge ikke er klar endnu. Men hvor er det bare fint, at I kan tale om sådan nogle ting, og at I allerede har talt om det. Selvom I ikke er klar endnu, så er I begyndt at eksperimentere, og det er derfor en rigtig god idé at få snakket om prævention, inden I kommer dertil, at I har får lyst til egentligt samleje, så I ikke må stoppe midt i det hele, fordi I ikke har fået købt nogle kondomer el. anden prævention. Og også så I ikke kommer i denne her situation endnu en gang, hvor I skal gå og være bekymrede. Som pige kan man fx enten tage sin mor med eller selv gå op til sin læge og få råd og vejledning om prævention.

Hvis I har flere spørgsmål, er I meget velkomne til at kontakte os på BørneTelefonen på 116 111 eller på chatten. Alternativt kan I læse mere om prævention og den første gang på http://www.sexlinien.dk

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat