Brev

Gør jeg noget galt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Jeg er sikker på at andre unge, vil kunne nikke genkendende til, det kan være svært at være 13 år og finde sin plads i klassen både blandt pigerne og drengene. 

Jeg kan godt forstå, det gør dig ked af det, når drengene laver lister og man ikke kommer med på dem. Det er naturligt at drengene og pigerne begynder at interessere sig mere for hinanden og driller hinanden lidt. Det hører med til alderen, men hvis det gøres på en måde, hvor nogen bliver kede af det, så er det ikke ok. Jeg tænker om du måske kunne prøve at tage en snak med din klasselærer, eller en anden lærer du er tryg ved og fortælle om de ting der sker. Det er lærerens ansvar at sikre, I alle trives i klassen og måske læreren kan tage en snak med jer alle omkring det at være teenager og om hvordan man er gode kammerater. Sådan en snak, tror jeg hele klassen vil have gavn af.

Under sådan en snak, vil du også kunne fortælle om din oplevelse omkring det at være stærk og du ikke ønsker at virke aggresiv. Hvad tænker du om det? Ofte kan det være rart, at få en samlet snak, der er styret af en voksen.

Du skal vide, der er stor forskel på, hvornår man begynder at interessere sig for at flirte med fx drengene. Nogle piger synes det er super spændende, hvor andre synes, det er da ikke så spændende. Og begge ting er helt ok. Hvis du gerne vil skrive lidt med en dreng, kan du måske spørge ham, hvad han skal i ferien, eller om noget du ved der interesserer ham, fx en sport. Det kan være en måde at få startet en snak. 

Du fortæller, det generelt er en super god klasse du går i, så jeg håber du finder mod til at få talt med en lærer, så I alle kan føle jer trygge og trives i klassen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat