Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forvirret Kærlighed

Hej

Jeg er en dreng på 14 år, jeg har egentlig ey rigtig godt liv, men har dog et problem.

Jeg er single, men føler jeg forelsker mig hver dag i en ny pige jeg ser, jeg føler jeg er klam når jeg gør det, og er irriteret over jeg ikke bare kan holde mig til en.

Er det normalt i puberteten?

Undskyld forstyrrelsen, men et knap så vigtig spørgsmål.

Hilsen den forvirrede

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årige dreng.

Dit spørgsmål er vigtigt. Ikke kun for dig, men garanteret for mange andre drenge på din alder. Det er sejt af dig, at du har skrevet ind.

Det er helt naturligt, at du oplever det, som du gør med pigerne. Tankerne flyver rundt; den ene dag synes man, at det ene er tiltrækkende, den anden dag det næste. I virkeligheden handler det nok lidt om, at du er ved at få øjnene op for piger i det hele taget. Du ser på piger på en ny måde, og derfor opdager man også hele tiden noget nyt, som man synes godt om - det er slet ikke klamt. Men jeg kan godt forstå, at det måske kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Det du føler og mærker, er helt normalt.

Du skriver, at du forelsker dig i en ny hver dag. Mon det handler om, at du er i gang med at finde ud af, hvad du kan lide? Man kan f.eks. blive forelsket i nogle personlighedstræk eller noget bestemt ved en piges udseende. Det kan fortælle dig noget om, hvad du godt kan lide. Og måske går forelskelses-følelsen over efter lidt tid. Så længe man ikke er kærester med en hel masse forskellige på én gang, så er det jo også okay, at man lader sig selv have de følelser, som man nu engang har. Det gør jo ikke nogen skade.

Måske dine venner oplever det samme? Kunne du have mod på at snakke med nogle af dem om det? Det kan også være en storebror, en fætter, din far eller en onkel. Det kan være, at de kan hjælpe dig, så det irriterer dig mindre.

Dine teenager år er lige begyndt. Og hormonerne farer rundt i hele kroppen. Det gør, at tankerne og følelserne ændrer sig konstant.  Selvom de ændrer sig, så er det vigtigt at tænke på, at de er helt okay at have. Nogle gange skal man måske bare vænne sig til dem.

Du er allerede godt på vej til at blive en voksen mand, og du har mange tanker og gode overvejelser. Jeg er ikke i tvivl om, at du nok skal falde mere til ro med det.

De kærligste tanker fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat