Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

forvirret.dk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Jeg synes, at du skal holde fast i, at din ven fra 7.klasse skriver, at han gerne vil blive ved med at være din ven. Vil du kunne skrive til ham, det som du skriver her, at du respekterer ham meget? At venskabet med ham betyder noget for dig?

Du skriver lidt om, at han 'kun' går i 7.klasse og om at I er lidt useriøse og flirtende overfor hinanden. Har han mon overhovedet fornemmelsen af, at du kommer til at savne ham, og at du tror, at du er blevet lidt vild med ham?

Jeg tænker, at du skal blive klar over med dig selv, om du vil droppe din kæreste. Og så skal du finde ud af, om du kan skrive til din ven fra 7., at han er betydningsfuld for dig. Måske skal du bare i første omgang skrive til ham, at du har overvejet at gøre det forbi med din kæreste, og at du godt kan forstå, hvis han er træt af at høre om alle dine problemer. Og så kan du jo begynde at spørge lidt til, hvordan han går og har det. Det lyder som om jeres brevskriverier har handlet mest om dig og dine følelser. Hvis du viser interesse for ham, vil han måske turde fortælle dig, hvis han har følelser for dig. Det er jo svært for ham, så længe du er kæreste med en anden.

Jeg kan godt forstå, at det er lidt mærkeligt for dig, at din ven ignorerer dig i skolen. Men måske passer han bare lidt på sig selv? Kunne du gå hen til ham i skolen og vise ham  (og alle de andre), at I to er venner. Giv ham et kram eller snakke med ham, så alle kan se, at du gerne vil være ven med ham. Han virker som en rigtig sød fyr og det er helt ok at være ven med en fra klassen under.

Jeg håber, at I finder hinanden igen og kan få glæde af jeres venskab. Og så kan det måske udvikle sig til noget mere, hvis I sammen finder ud af det.

Mange hilsner fra Børnetelefonen.

 

 

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat