Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

forvirret

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 18 år

Jeg vil rigtig gerne prøve at hjælpe dig, så du måske kan få lidt mere fokus og overskud i din hverdag. 

Det vigtigste er at holde fast i det, du starter dit brev med. Nemlig at du elsker livet højere end noget andet – sådan skal du gerne fortsætte med at have det. 

At holde fokus på det faglige i skolen, kan være svært, hvis man har fået rollen, som ham ”den sjove”. For så har alle (både dig selv og dine klassekammerater) en forventning om, at det er sådan "du er". Det kræver rigtig meget energi at være på hele tiden og det forstyrrer også koncentration om egne ting. Det er måske lidt ligesom at være en cirkusmanege og bruge alt sit krudt på, at publikum har det sjovt. Det er hårdt arbejde, men fokus er på alle andre end dig selv.

Men man kan faktisk godt ”ændre” sådan en rolle. Det kræver fokus på det du vil i stedet. Det behøver ikke være kedeligt at være fokuseret. Det kan give dig ro og du kan mærke, at det kan du også!  

Kig efter nogen, som du er bedre til at være ”seriøs” sammen med? For så kan du måske sørge for, at du sidder ved siden af en af dem? På den måde er det måske lidt lettere at holde fokus på opgaven frem for kun at hygge. Det kan også være, at du kan spørge, om der er nogen, der vil lave en ”læsegruppe”, hvor I laver lektier sammen. På den måde kan du både være social, men samtidig også få lavet nogle af dine lektier. Mon det kunne være en mulighed? Prøv at se, om du kan være åben over for dine klassekammerater ved at fortælle dem, at du gerne vil prøve at ændre din arbejdsindsats i skolen. Mon ikke de andre gerne vil støtte dig i det, hvis de ved, at det er sådan, du har det?!

Jeg vil dog også lige nævne din studievejleder. Her bør du kunne få støtte til at strukture lektier og opgaver. Nogle gymnasier har nogle små kurser, hvor man bl.a. kan få ideer til, hvordan man håndterer sine lektier. Fx er der nogen, der har stor gavn af at skemalægge ”lektierne”, så man ikke skal tænke over, hvad man skal, men blot følge det skema, som man har lavet. Du kan også lave en liste, hvor du efter fx 2 ”SKAL-punkter" får en lille belønning, fx 10 minutter på Facebook. Det kan du jo prøve, hvis du har mod på det.

I brevet nævner du også din ”nervøsitet” for fremtiden. Om du bliver til noget. Jeg ved, at det kan være rigtig svært at lægge de tanker lidt væk, for snakken om fremtiden fylder desværre meget i vores samfund. Men karakterer er ikke alt. Der findes rigtig mange gode uddannelser, hvor man efterfølgende kan få et fint job, der ikke kræver høje gennemsnit. I sidste ende er det vigtigst at finde ud af, hvad det er, der interesserer én. Og at finde ud af det, er noget, som kommer stille og roligt. Det er ikke nogle tanker, som man kan fremprovokere. Men man kan arbejde med delmål for at nå i mål med, du allerhelst vil.

Og husk så, at der faktisk er mange arbejdspladser, der vægter kvaliteter som social intelligens og god arbejdsmoral meget højt. To enestående kvaliteter, som du allerede besidder. 

Jeg håber, at mit svar måske har givet dig nogle ideer til, hvad du kan prøve? Du er selvfølgelig meget velkommen til at kontakte BørneTelefonen igen på 116111, hvis du har brug for det.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat