Brev

Forvirrede følelser og bedsteveninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det kan bare føles så tungt at være uvenner med sin bedste veninde. Det ved jeg rigtig mange har prøvet. Tak fordi du deler din historie. Der er sikkert mange der vil have glæde af at læse dit brev og svaret her.

Det lader til der er sket noget mellem din kæreste og din veninde. Det er måske ikke helt til at vide, hvad der er sket. Men din veninde er blevet rigtig ked af det. Måske er det derfor hun trak sig lidt væk fra dig. Fordi hun måske føler, at du godt kunne have gjort mere?. Det gode er, at hun nu skriver, hun savner dig..

Du kan gøre nogle forskellige ting for at komme videre. En mulighed er at du beder din veninde og din kæreste om at snakke sammen. På den måde kan de forhåbentlig rede trådene ud og måske blive en slags venner.

Du kan også vælge at slå en streg over det hele og starte på ny. På den måde starter i på en frisk uden at gå ind i alle de ting, der er sket.

Nogen gange kan man håndtere tingene på mange forskellige måder uden at vide på forhånd, hvad der vil fungere bedst. Men jeg vil da foreslå du tager en snak med din veninde, hvis du også har savnet hende, så I kan mærke om I måske igen kan blive veninder? Det kan også være en idé, du snakker med din kæreste om, hvordan du har det. Det kan være han så ser helt anderledes på situationen?

Til sidst vil jeg sige, at det er super godt, du snakker med dem omkring dig om dine problemer. Det er simpelthen så vigtigt.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat