Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fortvivlet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M

Først vil jeg gerne takke for din begejstring for BørneBrevkassens råd til børn og unge – det er altid dejligt at få en tilbagemelding på, at vores arbejde giver mening og gør en forskel.

Dernæst vil jeg gerne sige til dig, at jeg synes, at du lyder som en super sej og dejlig ung pige, der har mod og styrke til at ændre på nogen af de ting, der kan være svære at ændre på. F.eks. har du tabt 10 kg, hvilket i mine ører lyder helt vildt flot – og du er startet i gymnasiet i nye omgivelser, noget som jeg kan forstå på dig, har krævet helt vildt meget af dig...

Så du skal være stolt af dig selv!

Du fortæller om, hvilken betydning dit brud med din eks har haft på dig... Du har haft dage med masser af gråd og kærlighedsfilm, du føler, at du er blevet et grimmere og dårligere menneske og at din ellers sunde selvtillid har fået et alvorligt knæk – mon det er rigtig forstået..?

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at dine tanker og følelser lyder helt normale. Kærlighed kan være dejlig, boblende, varm og nærende. Men den kan også gøre ondt, være smertefuld og føles uoverskuelig at komme over. Jeg tænker, at det er den rutsjebane tur, du er i gang med at gennemleve.

Jeg ville ønske, jeg kunne give dig et vidundermiddel, så alle de svære og sårede følelser forsvandt – men det findes desværre ikke...

Men jeg tænker, at du allerede har gjort rigtig mange gode ting for dig selv i processen. Du har brugt dine veninder til at tale med og til at græde ud ved. De har lyttet og støttet dig – noget jeg tænker, du skal blive ved med. Men måske du skulle opfordre dem til at give dig et kærligt skub i ryggen til at komme fremad – tror du, at du kan det..?

Nogen gange er det nemlig sådan, at éns veninder bedre kan se alle mulighederne for en, end én selv. Kan du mon følge mig..? De kan se tingene udefra – det kan du måske ikke, når du står midt i alle de svære følelser...

Jeg tænker også, at det er super, at du forsætter med at have fokus på kost og motion. At dyrke motion klarer hovedet, giver energi (som du har brug for) og får måske de mange frustrationer til at forsvinde for en tid.

Du fortæller, at du ikke har haft kontakt med din eks kæreste siden bruddet. Nogen gange kan det måske være en god idé at mødes igen (?) – ikke for at blive kærester, men mere for at få afsluttet det ordentligt. Et brud kan godt føre til mange uafsluttede spørgsmål, der, hvis de får lov, kan fylde rigtig meget i rigtig lang tid – og dermed bremse din mulighed for at komme videre i livet...

Tror du, at du kunne foreslå ham at mødes på en café – bare en times tid..? Du kunne måske fortælle ham, hvor meget han har betydet for dig, at det har været svært at komme over ham, men at du er på vej... Og måske får du en oplevelse af, at du er kommet over ham, når du ser ham igen..?

Du fortæller, at du havde et tæt forhold til hans mor, og at du næsten dagligt ser hende. Det, som du muligvis oplever lige nu, er, at hun tager afstand fra dig, fordi din eks kæreste er hendes søn... Og det er ham hun er mor til, og vil støtte og hjælpe. Kan du følge mig..?
Måske hun tænker, at du må finde andre voksne, der kan støtte og lytte til dig end hende. Og at det er derfor, hun virker så afvisende.

Jeg tænker på, at du måske skulle prøve at springe ud i det og bare hilse helt almindeligt på hende næste gang, du ser hende i træningscentret. Bare sige ”hej”, smile og gå videre. Kunne det mon være en mulighed..?
Hvis hun ikke hilser tilbage, tænker jeg, at det er hende, der har et problem og ikke dig...

Jeg tænker nemlig, at det kan være svært at mødes tilfældigt og ofte med et menneske, man har været tæt på uden at vide, hvor man skal gøre af sig selv. Og hvis du viser hende, at du sagtens kan takle at møde hende og hilse på hende uden at gå i panik, kan hun måske også begynde at slappe lidt af...

Noget andet jeg kom til at tænke på, da jeg læste dit brev er, om du mon kan tale med dine egne forældre om de tanker og følelser, du har..? Måske du kunne spørge din mor, om I skulle gå en tur sammen i skoven en dag eller måske drikke en kop aften the på dit værelse..?

Det er nemlig sådan, at ens forældre ikke altid kan gætte sig frem til, hvordan man har det. Måske kan de godt mærke, at du er ked af det, men vil ikke blande sig... Måske du skulle, uden at vide om du allerede har gjort det (?), åbne op for dialog. På den måde kan de lytte og støtte dig, når du føler det hele bliver lidt for svært og uoverskueligt...

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller at logge på UngeChatten, hvis du har brug for at vende din situation yderligere med en af de søde rådgivere.

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat