Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forkerte tanker?…..

Jeg er en pige på 10 år.

Jeg tænker meget på det med sex og kærligheden. Jeg føler ikke jeg burde tænke på det. Jeg ornanere nogle gange, først er det dejligt men efter synes jeg at det er klamt.

Jeg vil på en måde gerne have sex for at prøve det, men

1 jeg skal jo have en kæreste/ven der vil det,

2 jeg vil ikke vise min mave for jeg er ikke slank/tynd,

3 jeg er aaaaalt for ung.

Det er ikke sådan at jeg tænker “Wow, jeg glæder mig til jeg bliver stor, så kan jeg jo have sex og det”, men lidt tænker jeg “Hvordan er det mon?”.

Er det forkert jeg tænker sådan?

Hilsen pigen.

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige.

I din alder og de næste år frem sker der en masse ændringer med både din krop og i dine tanker. Det kan føre til en masse nye tanker, spørgsmål og følelser. Og et af de emner, som nemt kan fylde meget, er netop sex.

Det er derfor helt naturligt, at du er meget nysgerrig omkring sex. Og det er også naturlig, at du gerne vil prøve det. Men jeg vil give dig ret i, at du er for ung til at have sex med nogen. 

I uge 6 (i starten af februar) er der mange skoler, der har seksualundervisning. Måske er der også sådan på din skole? Hvis din lærer ikke allerede har fortalt om det, kan du overveje at spørge, om I ikke skal have det i år. I seksualundervisning taler man om sex. Og om alle de forandringer, der sker i kroppen, når man så småt bliver teenager. Forandringerne betyder, at man får en større interesse for sex.

Det er rigtig godt at udforske sin egen krop og lære den at kende. Sådan som du fx gør, når du onanerer. Men det er også vigtig at mærke efter, om det føles rart både før og efter. Selvom du har prøvet at onanere, så er det jo ikke noget, du behøver at blive ved med, hvis du synes, at det er lidt klamt. Men måske tænker du bare sådan, fordi du ikke ved, at det er helt naturligt at onanere i din alder?

Jeg er sikker på, at du med din naturlige nysgerrighed og den udvikling du skal igennem som teenager, nok skal nå at finde ud af en masse om sex, når tiden kommer. Så du har bestemt ikke travlt.

Med venlig hilsen 
BørneTelefonen

 

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat