Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forhold

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 15

Jeg kan godt forstå, at du står i et dilemma. Du er usikker på dine følelser for din kæreste men er bange for at såre ham. På ene side føler du, at du elsker ham. Og på den anden side, at du ikke gør. Du skriver samtidig, at du har sagt ja til en anden dreng. Selvom du i virkeligheden ikke har lyst til at være med ham.

Jeg kan godt høre, at du er lidt forvirret. Og det er faktisk helt normalt, når man er teenager. Der er nemlig mange nye følelser, man skal lære at kende og forholde sig til. Og særligt når det gælder forelskelse og kærlighed, kan man blive i tvivl. Det er der også rigtig mange andre på din alder, som kender til.

Når det så er sagt, så kan jeg godt forstå, at det ikke er rart for dig at have noget kørende med to på en gang. Derfor er du nok nødt til meget hurtigt at finde ud af, hvad DU vil. Ikke hvad de to drenge vil! Selvom de er glade for dig, og selvom du jo helst ikke vil såre dem, så vil de helt sikkert helst have, at du er ærlig. For det er ikke rart at være kæreste med en, bare fordi hun ikke kan sige nej.

Lige nu er du i tvivl om, hvad du vil. Du ved, hvad de to drenge vil. Men prøv at lukke af for det. Det skal ikke styre dig. Har du en god veninde, du kan tale det igennem med? Ellers stil dig selv spørgsmålet: Hvis ingen blev kede af det eller sure, hvad ville JEG så vælge. Det er en vigtigt øvelse – som du kan bruge hver gang, du er i tvivl om noget. For så begynder du at handle ud fra hvad du vil, og ikke hvad andre vil. For som du jo godt kan mærke, så har det jo skabt en hel del rod for dig at lytte mest til drengenes ønsker.

Når du bliver klar over, hvad og hvem du ønsker, så er mit forslag, at du melder det klart ud. Måske bliver du hos din kæreste. Måske vælger du den nye. Eller måske ingen af dem. 

Med hensyn til at du har været utro, så synes jeg, du skal vælge at se det som en svipser! Sket er sket. Og ja, det er ikke rart at være uærlig. Hverken for en selv eller den/dem, man sårer. Det har du oplevet nu. Det er derfor en erfaring, som du så kan bruge en anden gang. På den måde, kan du undgå at det sker igen. Samtidig er det tit sådan, at når man først begynder at blive ærlig overfor sig selv og lytter til, hvad man vil – så bliver man mere ærlig over for andre. Og så sker utroskab ikke så tit.  

I Brevkassen har vi mange breve om kærlighed og kærester. Dem kan du læse, hvis du har lyst til at læse mere om andre unges erfaringer og oplevelser. 
 

Kærlig hilsen BørneTelefonen  

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat